Ένα παιδί χρειάζεται αμέριστη φροντίδα και αγάπη αλλά απαιτεί επίσης πολλές θυσίες, αφού η ανατροφή του συνοδεύεται από πολλές υποχρεώσεις και γλυκιές δεσμεύσεις. Μπορεί να έχετε μιλήσει αόριστα για την επιθυμία σας κάποια στιγμή στο μέλλον να δημιουργήσετε την δική σας οικογένεια και να φέρετε στον κόσμο τα δικά σας παιδιά αλλά πώς θα γνωρίζετε αν είστε κατάλληλοι για να δημιουργήσετε μια οικογένεια;

Είστε έτοιμοι για ένα παιδί;

Για να καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να φέρετε στο κόσμο το δικό σας παιδί, είναι σημαντικό, μεταξύ άλλων, να συμφωνείτε στα ακόλουθα:

*Κοινό πρόγραμμα με κοινούς στόχους

Μπορεί να θέλετε ένα μωρό σύντομα, αλλά ο σύντροφός σας δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Παρόλο που οι σχέσεις αφορούν συμβιβασμό και ο συγχρονισμός μπορεί να μην είναι το παν, είναι ακόμα πολύ σημαντικό. Εάν και οι δύο δεν μπορείτε να συμφωνήσετε πότε να αποκτήσετε ένα παιδί, τότε μάλλον χρειάζεστε ακόμα χρόνο.

*Η σχέση σας… μελλοντικά

Έχετε μιλήσει ποτέ με τον σύντροφό σας για το πώς φαντάζεστε την σχέση σας στο μέλλον; Αν δεν το έχετε κάνει, αποφεύγετε να το κάνετε και ειδικότερα δεν μπορείτε να φανταστείτε το μέλλον μαζί, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να το σκεφτείτε και πάλι και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας.

*To θέλετε εξίσου και οι δύο

Πολλοί άνθρωποι έχουν σχεδόν έμφυτη την τάση να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να γίνεται δύσκολο για αυτούς να κατανοήσουν γιατί άλλοι δεν το θέλουν και τόσο. Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά είναι σημαντικό να συζητήσετε ανοιχτά και συγκεκριμένα με το σύντροφό σας για το ενδεχόμενο ενός παιδιού.