Υλικά
Για 6 άτομα

2 μπρόκολα
200 γρ. σπανάκι
200 γρ. αρακά κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
5 φλιτζάνια νερό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε σε χοντρές φέτες και το σοτάρετε ελαφρά με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο.
2. Χωρίζετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, τα πλένετε καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τον αρακά. Ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
4. Στο μεταξύ καθαρίζετε, πλένετε το σπανάκι και το προσθέτετε και αυτό μαζί με τον μαϊντανό, το τζίντζερ και το αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
5. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι και πολτοποιείτε τη σούπα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό μέχρι να φτάσει την πυκνότητα που θέλετε.
6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.