Η αλήθεια είναι ότι καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με συνταγές και μαγειρικά βίντεο όπου όλα φαντάζουν ιδανικά. Μπολ σε κάθε μέγεθος, χώρος για φυτά και βιβλία, κάθε είδους εργαλείο και υλικό.

Στην πραγματικότητα οι κουζίνες των περισσοτέρων- και ειδικά όσων ζουν σε διαμερίσματα- απέχουν αρκετά από τις εικόνες του ίντερνετ και της τηλεόρασης.

Αν ο χώρος σου είναι περιορισμένος διάβασε αυτές τις συμβουλές που ίσως σε διευκολύνουν:

Όλα σε μια κατσαρόλα

Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος ακόμα και δύο βρώμικα μπολάκια δίνουν αμέσως αίσθηση ακαταστασίας. Συνταγές στις οποίες όλο το μαγείρεμα γίνεται μέσα στην ίδια κατσαρόλα κάνουν τα πάντα πιο εύκολα.

Ειδικά τον χειμώνα μπορείς να πειραματιστείς με διάφορες σούπες ενώ ό, τι μείνει μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο μέσα στην ίδια κατσαρόλα που το μαγείρεψες και να το ζεστάνεις απευθείας την επόμενη μέρα.

Αν μπορείς, επένδυσε σε μια μαντεμένια κατσαρόλα η οποία σου επιτρέπει να σοτάρεις τέλεια λαχανικά και κρέατα ενώ μπαίνει και στον φούρνο για ωραία σιγομαγειρεμένα πιάτα.

Διάλεξε τα μπαχαρικά σου

Μπαχαρικά, σάλτσες, καρυκεύματα-όλα αυτά μπορούν να καταλάβουν πολύ πολύτιμο χώρο. Προσπάθησε να διαλέξεις αυτά που σου αρέσουν πραγματικά και τα οποία καταλήγεις να χρησιμοποιείς πιο συχνά.

Μικρότερο ψυγείο-λιγότερη σπατάλη

Αν η κουζίνα σου είναι μικρή προσπάθησε να αποφύγεις ένα δυσανάλογα μεγάλο ψυγείο. Με ένα μικρό ψυγείο θα σταματήσεις να «χάνεις» πράγματα στο βάθος και να σπαταλάς φαγητό.

Επιδόρπιο που πίνεται

Αν έχεις όρεξη για γλυκό, ροφήματα όπως η ζεστή σοκολάτα ή το chai latte με λίγο σιρόπι σφενδάμου μπορεί να είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση. Επίσης ξεφορτώσουν τα πολλά ποτήρια-ποτηράκια-κούπες και κράτα αυτά που όντως χρησιμοποιείς.

Το πολυτιμότερο εργαλείο είναι τα χέρια σου

Κάθε συνταγή μπορεί να ζητάει τα δικά της- από μίξερ και μπλέντερ μέχρι εξειδικευμένα εργαλεία. Επέλεξε και τελειοποίησε συνταγές που μπορείς να φτιάξεις χωρίς πολλά πολλά (απλά κέικ, μια εύκολη φοκάτσια κ.ο.κ.).

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Δεν είναι εύκολο να κάνεις τα πάντα σε ένα περιορισμένο χώρο. Μπορεί να σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο για να μάθεις να κινείσαι εύκολα και αποτελεσματικά σε μια μικρότερη κουζίνα. Σιγά σιγά θα βρεις αυτά που σου αρέσουν και που μπορείς να δημιουργήσεις μέσα σε αυτή