Η νέα χρονιά φέρνει νέες προκλήσεις και νέες όμως ευκαιρίες για να τα καταφέρουμε. Ακόμα και αν οι προηγούμενοι δώδεκα μήνες ήταν πιο δύσκολοι από όλους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να οργανωθούμε και να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας. Η οικογενειακή οργάνωση δεν είναι τόσο σύνθετη.. έχει όμως ορισμένες «απαιτήσεις».

Η οικογενειακή οργάνωση «απαιτεί»..

Η έναρξη της νέας χρονιάς αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να οργανωθείτε και μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν περιλαμβάνουν:

Οικογενειακές συναντήσεις

Διατηρήστε τις οικογενειακές σας συναντήσεις διασκεδαστικές, σύντομες και απλές. Σερβίρετε μερικά νόστιμα σνακ και επιτρέψτε σε όλους να έχουν τη σειρά να εκφραστούν.

Εξηγήστε ποιος είναι υπεύθυνος για τι και τι αντικείμενα ή πράγματα χρειάζονται. Στη συνέχεια, γράψτε τα όλα και τοποθετήστε το κάπου για να το βλέπουν όλοι, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις.

Οικογενειακό planner

Εάν το πραγματικό, φυσικό οικογενειακό ημερολόγιο είναι πιο ελκυστικό, τότε είναι πιθανότερο τα παιδιά να σημειώνουν σε αυτό και να θέλουν να το ελέγχουν ώστε να μην ξεχνούν όλα όσα πρέπει να κάνουν.

Δώστε σε κάθε μέλος της οικογένειας από ένα χρώμα και λίγο χώρο σε κάθε σελίδα ώστε να μπορεί να γράφει όλα όσα χρειάζεται. Τοποθετήστε το σε ένα κοινόχρηστο χώρο που θα είναι προσβάσιμο και από τα παιδιά.

Καθιερώστε τις δεκάλεπτες δουλειές

Εάν αισθάνεστε ότι τα παιδιά δεν θα συνεργαστούν μαζί σας, τότε ήρθε η στιγμή να καθιερώσετε τις μικρές δουλειές που μπορούν να κάνουν σε μόλις δέκα λεπτά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από το μάζεμα των ρούχων τους ή το γραφείο τους.

Βάλτε το χρονόμετρο αντίστροφα και δείτε πόσο πολύ τελικά θα το διασκεδάσουν.