Ανοίγουν Γυμνάσια, Λύκεια – Τι ισχύει για το SMS των μαθητών

Έτοιμο  δηλώνει το υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων την 1η Φεβρουαρίου δια της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττα Μακρή.
24 Ιανουαρίου 2021 | 12:01

Έτοιμο  δηλώνει το υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων την 1η Φεβρουαρίου δια της υφυπουργού Παιδείας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζέττα Μακρή μιλώντας στο MEGA.

«Τα σχολεία ανοίγουν επειδή το επέτρεψε η επιτροπή των ειδικών. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη από την εξ’ αποστάσεως. Αλλά δεν μπορούσαμε να την υλοποιήσουμε όσο δεν είχαμε το πράσινο φως των εκπαιδευτικών. Έτοιμο το υπουργείο, αλλά θα δοθούν και πρόσφατες οδηγίες. Θέλαμε να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους ειδικούς. Οι ειδικοί το επέτρεψαν και τα σχολεία άνοιξαν» τόνισε.

«Δεν επεμβαίνουμε, δεν τροποποιούμε, δεν επηρεάζουμε τις αποφάσεις των ειδικών» πρόσθεσε σχετικά.

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ κοροναϊού μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείο, ενώ θα γίνονται, όπως είπε, εθελοντικά τεστ στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

«Ο ΕΟΔΥ θα κάνει επιτόπια τεστ που θα διευκολύνουν στην ασφάλεια που θέλουν να νιώθουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές» σημείωσε.

Στο ερώτημα γιατί θα κάνουν εθελοντικά τεστ μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, απάντησε ότι η επιτροπή των ειδικών εκτιμά πως οι υπόλοιπες τάξεις δεν έχουν βεβαρημένο ιικό φορτίο. «Όμως, όποια παιδιά θέλουν, με συναίνεση γονέα, και από άλλες τάξεις, μπορούν να κάνουν τεστ».

Αναφορικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων, υπογράμμισε, ότι ανησυχεί τους ειδικούς η ανάμειξη παιδιών «από διαφορετικές σχολικές μονάδες».

Ακόμα, η υφυπουργός, επισήμανε, ότι μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους. «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος» επισήμανε.

Τέλος, εκτίμησε ότι η επαναλειτουργία των δημοτικών «πηγαίνει μια χαρά».

 

Πρόσφατα Άρθρα
Σχολεία: Πότε ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα 28 Μαρτίου 2026, 09:43
Κακοκαιρία «Deborah»: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι 28 Μαρτίου 2026, 09:12
Ηλεία: Με κατάγματα και εγκαύματα στο νοσοκομείο βρέφος 10 μηνών – Ερευνάται πιθανή κακοποίηση 27 Μαρτίου 2026, 08:53
Καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία Deborah: Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα 27 Μαρτίου 2026, 08:44
Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της σειράς «Χάρι Πότερ» – Επιστροφή στο Χόγκουαρτς 26 Μαρτίου 2026, 18:08
Στήριξη της ψυχικής υγείας των παιδιών και ίδρυση Κέντρου Νευροεπιστημών 24 Μαρτίου 2026, 13:32
25η Μαρτίου: Με τι καιρό θα κάνουμε παρέλαση; Θα χαλάσουν οι βροχές τα σχέδιά μας; 24 Μαρτίου 2026, 09:13
Δημογραφικό: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τη χαμηλότερη γονιμότητα 23 Μαρτίου 2026, 08:20
Ο 7χρονος από τη Βέροια δίνει μάχη για τη ζωή του: Πώς έγινε το ατύχημα στο πάρκο; 21 Μαρτίου 2026, 13:41
Βρέθηκε η ανήλικη Θεοδώρα που αγνοούταν για 111 ημέρες 21 Μαρτίου 2026, 09:39
Θέμα ημερών οι αποφάσεις για την απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για ανηλίκους 20 Μαρτίου 2026, 11:03
Απαγόρευση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους: 3 εφαρμογές για την προστασία των παιδιών 19 Μαρτίου 2026, 09:46
Κρήτη: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Άγγελου 18 Μαρτίου 2026, 11:56
Παιδική θνησιμότητα: 9 παιδιά πεθαίνουν κάθε λεπτό 18 Μαρτίου 2026, 10:54
Επίδομα μητρότητας: Οι σημαντικότερες αλλαγές 18 Μαρτίου 2026, 10:44
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version