Το πλυντήριο είναι μια οικιακή δουλειά που πραγματικά δεν «τελειώνει» ποτέ, ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται για πολλά μέλη. Ωστόσο, είναι μια βασική δεξιότητα που θα χρειαστεί να μάθει το παιδί για να αυτονομηθεί πλήρως, μαζί με το συγύρισμα ή το καθάρισμα των χώρων αλλά και την μαγειρική.

Πλυντήριο σε  βήματα..

Τα βήματα που θα βοηθήσουν το παιδί να μάθει να βάζει μόνο του πλυντήριο, περιλαμβάνουν:

Ταξινόμηση

Ένα από τα βασικά στοιχεία του πλυντηρίου είναι η ταξινόμηση ρούχων ανά χρώμα και ανά κύκλο πλύσης. Και ενώ ένα μικρό παιδί δεν θα είναι σε θέση να διαβάσει ετικέτες για να μάθει αν κάτι θα πρέπει να πλυθεί σε χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία, αυτό που θα είναι σε θέση να κάνει είναι να κάνει ένα σωρό από λευκά, σκούρα και πολύχρωμα ρούχα.

Ξεκινήστε δείχνοντας στα νήπια πώς να φτιάξετε σωρούς ρούχων που πρέπει να πλένονται ξεχωριστά μεταξύ τους.

Τσέπες

Κατά την ταξινόμηση, ένα άλλο έργο που πρέπει να διδάξετε είναι ο έλεγχος των τσεπών. Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να βάζουν τα πράγματα στις τσέπες τους. Και τις περισσότερες φορές, αυτά τα αντικείμενα δεν πρέπει να περνούν από το πλύσιμο.

Για να κάνετε τη διαδικασία πιο διασκεδαστική για τα μικρά, πείτε τους ότι όποιος βρει τα περισσότερα αντικείμενα στις τσέπες θα κερδίσει ένα μικρό βραβείο.

Εξοικείωση με το πλυντήριο

Με τα φώτα, τα κουμπιά και τους διακόπτες, τα παιδιά σίγουρα θα θέλουν να ασχοληθούν με το πλυντήριο και να μάθουν τι μπορούν να κάνουν. Αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για εσάς για να το εξοικειώσετε με το μηχάνημα και να του δείξετε τι πρέπει να πάει και που.

Ως εκ τούτου, δείχνοντας πού να ρίξετε απορρυπαντικό ή μαλακτικό, πώς να γυρίσετε τα κουμπιά στη σωστή ρύθμιση και ποια κουμπιά να πιέσετε για να ξεκινήσετε το μηχάνημα, το παιδί διασκεδάζει ενώ μαθαίνει και οργανώνεται.

Δίπλωμα

Αν και δεν είναι το διασκεδαστικό μέρος της διαδικασίας, το δίπλωμα των ρούχων εξακολουθεί να είναι μια ικανότητα που πρέπει να μάθει ένα μικρό παιδί. Ως εκ τούτου, η εύρεση απλών ρούχων για αναδίπλωση, όπως τζιν και κολάν είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Μόλις το παιδί καταφέρει να κάνει αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στα υπόλοιπα.