Τα έπιπλα προσθέτουν χαρακτήρα και προσωπικότητα σε ένα μέρος. Είτε μιλάμε για χώρο κατοικίας είτε για εργασιακό χώρο (κάτι που, εσχάτως, έχει γίνει ένα και το αυτό) το στυλ και η ποικιλία των επίπλων έχουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της εμφάνισης και της αισθητικής των εσωτερικών χώρων. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του είδους των σχεδίων επίπλων για σπίτια και των επίπλων για γραφεία, καθώς οι σκοποί που εξυπηρετούν μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, στην εργασία, η άνεση και ο σχεδιασμός μιας καρέκλας αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από ό, τι στο σπίτι, λόγω του γεγονότος ότι ένα άτομο μπορεί να καθίσει για ώρες στην καρέκλα του γραφείου του.

Mερικές τάσεις που παρατηρούνται στα σύγχρονα έπιπλα γραφείου σήμερα είναι οι εξής:

Αρθρωτή σχεδίαση επίπλων

Τα αρθρωτά έπιπλα έχουν γνωρίσει τεράστια απήχηση τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω του γεγονότος ότι διαθέτουν έναν συνδυασμό αισθητικής και έξυπνης λειτουργικότητας. Κάνοντας αποτελεσματική αξιοποίηση του χώρου, οι σύγχρονες γραμμές και τάσεις, τα αρθρωτά έπιπλα χρησιμοποιούν έξυπνες ιδέες που συμβάλλουν στη μείωση της ακαταστασίας και βελτιώνουν την ικανότητα οργάνωσης, προσφέροντας μια σύγχρονη εμφάνιση στον χώρο εργασίας. Τα γραφεία και οι καρέκλες γραφείων, τα τραπέζια συνεδριάσεων, οι ντουλάπες αποθήκευσης, τα ράφια βιβλίων, είναι μόνο μερικά κομμάτια επίπλων που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή ιδεών αρθρωτών σχεδίων.

Εργονομικό στυλ

Η «εργονομία» είναι ουσιαστικά μια εφαρμοσμένη επιστήμη του σωστού σχεδιασμού του εξοπλισμού. Λαμβάνει υπόψη τους παράγοντες που συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της λειτουργικότητας των επίπλων, αφού ο σωστός σχεδιασμός και τοποθέτηση θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων που κάνουν χρήση του εξοπλισμού αυτού.

Με τον αριθμό των ωρών που οι άνθρωποι τείνουν να περνούν στα γραφεία, οι υπεύθυνοι δίνουν μεγάλη προσοχή επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα γραφείου, ώστε να διασφαλίσουν ότι είναι άνετα για τους εργαζομένους.

Οι κατασκευαστές επίπλων έχουν σχεδιαστικές γραμμές που εξυπηρετούν αυτά τα εργονομικά ζητήματα. Ο σχεδιασμός αυτών των επίπλων βασίζεται στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος, του διαθέσιμου χώρου για τα πόδια και των στηριγμάτων πλάτης, των μέσων ρύθμισης ύψους και ούτω καθεξής. Για αυτό τα εργονομικά έπιπλα είναι πολύ ευεργετικά, δεδομένου ότι προορίζονται να ασκήσουν όσο το δυνατόν λιγότερη πίεση στο ανθρώπινο σώμα.

Δίσκος πρωινού ή γραφείο στο κρεβάτι, κύριε εργοδότη μου;

Μινιμαλισμός και cloffice

νέα τάση θέλει άνετο χώρο και προσαρμοστικότητα! Ένα γραφείο μπορεί να στηθεί οπουδήποτα, αρκεί να είναι άνετο και όμορφο, να καλύπτει τις ανάγκες μας και να μην βαρυγκομούμε στην σκέψη ότι θα πάμε να δουλέψουμε σε αυτό.

Ίσως υπερβολικό, αλλά ο καθείς όπως βολεύεται

Ο μινιμαλισμός και η άνεση στα καλύτερά τους

Η άνετη καρέκλα για σωστή στάση σώματος δεν έφυγε ποτέ από την «μόδα»

Όχι, δεν γίνεται να περνάμε 8 και 9 ώρες την ημέρα στην καρέκλα της κουζίνας. ‘Ωρα να επενδύσουμε σε μια άνετη, επαγγελματική καρέκλα γραφείου που θα υποστηρίζει κατάλληλα το σώμα μας όσο εργαζόμαστε σκληρά. Μπορούμε να επιλέξουμε μία που, αισθητικά, χρωματικά και από άποψης μεγέθους ταιριάζει στον χώρο μας.

Διακριτκή και απολύτως άνετη

Ιδανική και για gaming!