Είναι σημαντικό για το μωρό να παραμείνει ενυδατωμένο, αλλά το να δώσετε απευθείας νερό στο νεογέννητο δεν ενδείκνυται σύμφωνα με τους ερευνητές. Για να παραμείνουν ενυδατωμένοι οι ενήλικες, πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό, αλλά για τα νεογέννητα, είναι το αντίθετο.

Πώς θα παραμείνει ενυδατωμένο το μωρό;

Μερικοί μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

Τακτικά γεύματα

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το νεογέννητο σας παραμένει ενυδατωμένο είναι απλά να προσφέρετε γάλα ή μητρικό γάλα.Η φόρμουλα και το μητρικό γάλα έχουν και τα δύο θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωρό σας για ενυδάτωση και υγεία.

Θα ήταν καλό να περιμένετε μέχρι τον έκτο μήνα του μωρού για να το εξοικειώσετε με το νερό.

Αποτρέψτε την υπερθέρμανση

Αν και η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή είναι σημαντικό να φροντίσετε ώστε το παιδί να μην υπερθερμανθεί. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να προσέξετε την θερμοκρασία που επικρατεί στο δωμάτιο του, καθώς η υπερβολική ζέστη είναι πιθανό να το αφυδατώσει.

Επιπλέον είναι σημαντικό να ντύνεται το μωρό με τα κατάλληλα ρούχα, τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω από αυτό.

Γιατί δεν πρέπει να δώσετε απευθείας νερό

Ό,τι δίνετε στο μωρό πριν από την ηλικία των πέντε μηνών μπορεί να διαμορφώσει τις προτιμήσεις τους. Μετά τους έξι μήνες, οπότε το μωρό δεν καλύπτεται θρεπτικά από την κατανάλωση γάλακτος, τότε μπορείτε να εισάγετε σταδιακά νέες τροφές και ροφήματα ή υγρά, όπως το νερό.