Το bohemian στυλ, ή αλλιώς boho, είναι αυτό το οποίο μας θυμίζει ένα hippie – άλλοτε έντονο και άλλοτε πιο ήπιο- διακοσμητικό στυλ για τους λάτρεις των χώρων με αναφορές από όλο τον κόσμο.

Σε άλλους αυτό το στυλ φαντάζει χαώδες, ενώ σε άλλους φαίνεται απελευθερωτικό επειδή ακριβώς είναι ένα στυλ όπου μπορούν να συνδυαστούν πολλά χρώματα, υφάσματα και σχέδια χωρίς να πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένους στιλιστικούς κανόνες.

Το boho μπορεί να γίνει είτε πιο βαρύ, συνδυάζοντας ethnic και vintage στοιχεία, είτε πιο ανάλαφρο σε συνδυασμό με πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και πιο μοντέρνα έπιπλα και υλικά.

 

Αυτό που σίγουρα απαιτείται για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο στυλ είναι να συνδυάσετε πολλά υλικά, σχέδια και χρώματα έτσι ώστε να υπάρχουν αναφορές που σε ταξιδεύουν σε όλα αυτά που το μυαλό σου θεωρεί bohemian και αέρινα!

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στο boho style αυτό δεν υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανόνες.

Εδώ ισχύει το mix and match και εδώ αλλά ίσως θα μπορούσαμε να πούμε πως υφάσματα όπως βελούδο και σατέν γυαλιστερό καθώς και λινές υφές δίνουν μία ανατολίτικη, μαροκινή και πιο vintage εικόνα στο χώρο.

Επιπλέον η σωστή απόδοση του boho έχει να κάνει με υφάσματα και υλικά λίγο φθαρμένα και χρησιμοποιημένα και όχι τόσο καινούρια και γυαλισμένα, οπότε μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε και παλιά σας πράγματα!

Τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να πειραματιστείτε με το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης, είναι χρώματα που απελευθερώνουν τον αγαπημένο σας χώρο και τον ζωντανεύουν, τον καθιστούν κάτι δυναμικό και του δίνουν προσωπικότητα.

Καφέ, τερακότα, χρυσοί χρωματισμοί και άλλες αποχρώσεις της οικογένειας αυτής.

 

 

Χρώματα που έχουν μέσα τους κάτι από λάμψη κοσμήματος όπως μωβ, βαθύ πορτοκαλί και γαλαζοπράσινα επίσης συναντώνται πολύ, ιδίως σε ταπετσαρίες και διακοσμητικά στοιχεία.

Το κλειδί όσον αφορά τους boho χρωματισμούς είναι να σκέφτεσαι ζεστά χρώματα τα οποία αντικατοπτρίζουν πάνω τους το ίδιο το στυλ, τα παγερά λευκά δεν έχουν καμία θέση εδώ!

 

Επίσης, «κλειδί» για μια επιτυχημένη boho chic διακόσμηση είναι τα τα πολλά και έντονα patterns που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους ακόμη και αν δεν ταιριάζουν σαν χρωματισμοί.

Μην τα φοβηθείτε… δεν είναι υπερβολικό, είναι boho!

Εξάλλου ο μόνος τρόπος λένε για να συνδυαστεί ένα pattern μέσα σε ένα τέτοιο στυλ… είναι να συνδυαστεί με τουλάχιστον άλλο ένα διαφορετικό pattern!