Τα όσπρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής εδώ και αιώνες. Η υψηλή διατροφική τους αξία τα κάνουν απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Τα παιδιά, ωστόσο, αντιστέκονται συνήθως και υποστηρίζουν ότι ούτε η όψη αλλά και η γεύση τους είναι ελκυστική.

Έχοντας στο μυαλό μας μόνο την παραδοσιακή συνταγή για οσπρια, είναι λογικό να μην μπορέσουμε εύκολα να πείσουμε ένα παιδί να τα καταναλώσει.

Επειδή όμως είναι απαραίτητο να το βάλουμε στη διατροφή μας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αξίζει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια.

Έξυπνοι τρόποι

  • Εναλλακτικές συνταγές. Πρέπει να επιστρατεύσετε την φαντασία σας και να κάνετε συνταγές που περιλαμβάνουν όσπρια μαζί με τροφές που τα παιδιά αγαπούν. Η ανάμειξη των γεύσεων θα τα βοηθήσει να τα συνηθίσουν και μετά θα καταναλώνουν σε κάθε μορφή.
  • Ξεκινήστε με μικρή ποσότητα: Το μεγάλο βαθύ πιάτο με τις φακές σε μορφή σούπας που έχουμε συνηθίσει να τρώμε μπορεί να φαίνεται τρομακτικό σε ένα μικρό παιδία. Ξεκινήστε με ένα μικρό μπολάκι, συνοδευτικό σε κάποιο άλλο φαγητό που αγαπάει. Στη συνέχεια μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα. Ένα βήμα τη φορά.
  • Πάντα βοηθάει η μίμηση: Η δική σας συμπεριφορά είναι αυτή που τα παιδιά θα μιμηθούν κυρίως ως προς τις διατροφικές συνήθειες. Όσο πιο συχνά βλέπει ένα μικρό παιδί στο τραπέζι όσπρια, τόσο πιο εύκολα να δεχθεί να δοκιμάσει και να τα αγαπήσει.
  • Πρώτα το μάτι: Η εμφάνιση ενός όμορφου πιάτου είναι πάντα δελεαστική για τα παιδιά. Βάλτε -ξανά- φαντασία, δημιουργήστε ανθρωπάκια, ζωάκια, σπιτάκια και ότι άλλο μπορεί να φανεί εντυπωσιακό σε ένα παιδί.