Ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής αφουγκραζόμενος την ανάγκη του κοινού για ψυχαγωγία και επικοινωνία, μεταφέρει με κέφι και έμπνευση την παράγκα του Καραγκιόζη στο διαδίκτυο και δίνει online ραντεβού με το έργο του «Περσέας και Ανδρομέδα».

Με μία μεγάλη σκηνή 5 μέτρων, με δερμάτινες και χάρτινες σκαλιστές φιγούρες, με περίτεχνα σκαλιστά και έγχρωμα σκηνικά και ευρηματικά οπτικά και ακουστικά τεχνάσματα, ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής έχοντας ως βασικό συστατικό τον «Λόγο», παρουσιάζει μία «μυθική» παράσταση, μέσα από τον εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και σατιρικό χαρακτήρα της οποίας μικροί και μεγάλοι «ταξιδεύουν» στην ελληνική μυθολογία.

Θα ταξιδέψουμε στη μακρινή χώρα των Αιθιόπων, με τον φτερωτό Περσέα που κόβει το κεφάλι της Γοργόνας Μέδουσας με τη βοήθεια της περικεφαλαίας του Αδη και της γυαλισμένης του ασπίδας και θα τον βοηθήσουμε  στη μάχη του μέχρι τελικής πτώσης με τον θαλάσσιο Δράκο, το Κήτος, για να σώσει και να ελευθερώσει την αγαπημένη του Ανδρομέδα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, στην Αιθιοπία βασιλιάς ήταν ο Κηφέας και γυναίκα του η Κασσιόπη. Οι δυο τους είχαν αποκτήσει μια πανέμορφη κόρη, την Ανδρομέδα. Ωστόσο, η μητέρα ανταγωνίζονταν την κόρη για την ομορφιά της, τόσο πολύ που η Κασσιόπη περηφανεύτηκε πως είναι πιο όμορφη ακόμα και από της Νηρηίδες, τις νύμφες της ήρεμης θάλασσας και προστατευόμενες του Ποσειδώνα προκαλώντας την οργή και την κατάρα του!! Και τότε, για την εξιλέωση του Θεού και την επαναφορά της καρποφορίας της χώρας, ο λαός απαιτεί τη θυσία της μονάκριβης κόρης του Κηφέα! Η Ανδρομέδα είναι καταδικασμένη σε αργό θάνατο… ή μήπως όχι; Θα την αφήσει ο ξακουστός και ατρόμητος Περσέας που έχει θαμπωθεί από την ομορφιά της να την κατασπαράξει το θαλάσσιο τέρας που την περιμένει ακονίζοντας τα πελώρια δόντια του; Πώς ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης θα συμμετάσχει σε αυτή την ιστορία;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πίσω από τη σκηνή σε όλους τους ρόλους (φωνές & μιμήσεις):

Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής

Χειρισμός – Κίνηση Φιγούρων (με αλφαβητική σειρά):

Ορφέας Καλλιντζής

Μιχάλης Καντήλωρος

Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής

Δημήτρης Μπερέκος

 

 

Κατασκευή φιγούρων & σκηνικών (με αλφαβητική σειρά):

Τάσος Κούζης-Κούζαρος

Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής

Χαράλαμπος Ρουμελιώτης

Νικόλας Τζιβελέκης

Κάμερα – Μοντάζ: Γιάννης Μπερερής (Gizmo)

Ηχοληψία: Κωστής Κοπανάς

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Παραγωγή: art ensemble

Διάρκεια: 60′

Info

Πρόγραμμα Παραστάσεων: 20-21 και 27-28 Φεβρουαρίου (11:00 π.μ. & 18:00 μ.μ.)

Προπώληση εισιτηρίων – Viva: https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/mythikos-karagiozis/

-Η καλλιτεχνική εταιρία art ensemble δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση στην προνομιακή τιμή των 6 ευρώ.

-Η μαγνητοσκόπηση είναι υψηλής ανάλυσης και πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Άλφα Ληναίος – Φωτίου».

-Απαγορεύεται αυστηρά η μαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση, φωτογράφηση μέρους ή/και όλης της παράστασης & κάθε χρήση οπτικοακουστικών μέσων καταγραφής. Καταστρατήγηση του παρόντος διώκεται ποινικά.