Οι ενδυματολογικές επιλογές που κάνουν οι γονείς για τα δίδυμα είναι εδώ και χρόνια πεδίο μεγάλης συζήτησης και έρευνας.

Παλιότερα ήταν διαδεδομένο οι γονείς των διδύμων να τα ντύνουν με ακριβώς ίδια ρούχα κάνοντάς τα έτσι πιο χαριτωμένα για εκείνους αλλά και τους γύρω τους. Πώς ένιωθαν όμως τα ίδια;

Ενισχύουμε την ατομικότητά τους

Νέες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η παρόμοια ενδυμασία δυσκολεύει τα παιδιά να αυτονομηθούν.

Μην ξεχνάμε ότι ο τρόπο που ντύνονται τα παιδιά επηρεάζει και τον τρόπο που τα βλέπουν οι άλλοι.

Δύο παιδιά που έχουν μάθει να λειτουργούν μόνο σαν ομάδα είναι πολύ δύσκολο να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Τα ξεχωρίζουν πιο εύκολα

Το μεγάλο πρόβλημα των διδύμων είναι ότι δύσκολα τα ξεχωρίζουν άτομα από τον ευρύτερο περίγυρο τους. Ειδικά σε μικρή ηλικία δάσκαλοι, γείτονες και συγγενείς πολύ συχνά μπερδεύουν τα ονόματά τους και θεωρούν διασκεδαστικό ότι σπάνια τα ξεχωρίζουν.

Το διαφορετικό ντύσιμο μπορεί εύκολα να ανακόψει αυτή την κακιά συνήθεια. Ο διαφορετικός χαρακτήρας των παιδιών θα τονιστεί στην αρχή από τους γονείς και στη συνέχεια και τα ίδια θα κάνουν τέτοιες επιλογές στις αγορές τους που δεν θα αφήνουν περιθώρια για… μπερδέματα.

Φροντίζουμε να μοιράζονται

Το να μην ντύνονται τα παιδιά με τα ίδια ρούχα δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μοιράζονται. Όπως κάνουν άλλωστε όλα τα αδέρφια. Τα δίδυμα μπορούν να φορούν τα ίδια ρούχα εναλλάξ και να κάνουν τους δικούς τους συνδυασμούς.

Έτσι μαθαίνουν να μοιράζονται τα υπάρχοντά τους, όπως κάνουν με τα παιχνίδια τους, αλλά όχι να καταπιέζονται μέσα σε ίδιες φορεσιές.

Θα είναι πάντα ένα

Αν ανησυχείτε ότι με τα διαφορετικά ρούχα διασπάσετε την ιδιαίτερη σύνδεση που έχουν τα δίδυμα αυτό δεν ισχύει. Με το να ντύνετε διαφορετικά τα δίδυμα δημιουργείτε δύο μοναδικές, ανεξάρτητες προσωπικότητες που έχουν την τύχη να είναι μέρος ενός τόσο σπάνιου δεσίματος.