Εδώ και πολλούς μήνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η πανδημία του κοροναϊού έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας, μας κρατάει κλεισμένους μέσα στα σπίτια μας και μας γεμίζει με μια αίσθηση ανασφάλειας και στρες. Κι ενώ αρχικά μπορεί να είδαμε την καραντίνα ως μια ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε, πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν -μεταξύ πολλών άλλων- μια έλλειψη δημιουργικότητας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί πρακτικοί και απλοί τρόποι να γίνουμε πιο δημιουργικοί στην καθημερινότητά μας, χωρίς καν να βγούμε από το σπίτι. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Πώς θα γίνουμε πιο δημιουργικοί;

*Το ρίχνουμε στη γυμναστική

Τα γυμναστήρια και οι χώροι άθλησης παραμένουν κλειστοί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να γυμναζόμαστε. Στην πραγματικότητα, η καραντίνα μπορεί να λειτουργήσει ως μία καλή ευκαιρία να φροντίσουμε το σώμα μας και να εντάξουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας. Δεν χρειάζεται να γυμναζόμαστε με τις ώρες, μόλις 20 λεπτά καθημερινή γυμναστική στο σπίτι αρκούν.

*Πειραματιζόμαστε με νέες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε λάτρεις της μαγειρικής για να μπούμε στην κουζίνα. Βρίσκουμε μία συνταγή που θα θέλαμε να δοκιμάσουμε (τι λέτε για αυτήν την πρωτότυπη συνταγή για μπέργκερ; ) και απλώς ακολουθούμε τις οδηγίες. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα μας ανταμείψει.

*Διαβάζουμε βιβλία

Όλοι έχουμε μια νοερή λίστα με τα βιβλία που θα θέλαμε να διαβάσουμε, αλλά ποτέ δεν βρήκαμε τον χρόνο (και την όρεξη). Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινήσουμε εκείνο το βιβλίο που σκονίζεται εδώ και μερικούς μήνες στη βιβλιοθήκη μας. Το διάβασμα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να ταξιδέψουμε το μυαλό μας.

*Ξεκινάμε ένα νέο (ή παλιό) χόμπι

Ζωγραφική, παζλ, συγγραφή, μοντελισμός, πλέξιμο… Καταπιανόμαστε είτε με ένα χόμπι που είχαμε αφήσει λόγω έλλειψης χρόνου, είτε με κάτι καινούργιο που μας ενθουσιάζει.

*Φροντίζουμε τον εαυτό μας

Συνδυάζουμε τη χαλάρωση με την περιποίηση, γεμίζοντας την μπανιέρα με ζεστό νερό και άλατα και ακούγοντας μουσική. Τώρα έχουμε τον χρόνο να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και να κάνουμε τα beauté μας ανενόχλητες. Ανάβουμε μερικά κεριά και αφιερώνουμε ένα απόγευμα στην περιποίησή μας.

*Φέρνουμε τον κινηματογράφο στο σπίτι μας

Οργανώνουμε τα δικά μας movie nights και χαλαρώνουμε στον καναπέ μας συντροφιά με τις αγαπημένες μας ταινίες.

*Φτιάχνουμε τα δικά μας καλλυντικά

Ένας ακόμη τρόπος να γίνουμε πιο δημιουργικές αλλά και πιο λαμπερές είναι φτιάχνοντας τα δικά μας καλλυντικά με φυσικά υλικά. Λίγο λάδι καρύδας μαζί με καστανή ζάχαρη και αιθέριο έλαιο λεβάντας αρκούν για να φτιάξουμε το δικό μας απολεπιστικό σώματος.

*Βάζουμε τα πράγματά μας σε τάξη

Ακόμη και αν δεν είμαστε οι πιο τακτικοί άνθρωποι στον κόσμο, σίγουρα θα αντλήσουμε κάποια ευχαρίστηση οργανώνοντας τα πράγματά μας. Συμμαζεύουμε τις ντουλάπες μας και συγκεντρώνουμε σε σακούλες τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πλέον, τακτοποιούμε τα καλλυντικά μας και πετάμε αυτά που έχουν χαλάσει.