Δεν είναι μυστικό ότι ο χρόνος που το μωρό κοιμάται είναι ο πιο πολύτιμος χρόνος της ημέρας για τις μητέρες, καθώς μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους για να κάνουν οτιδήποτε τις απασχολεί ή απλά να χαλαρώσετε από τα γονεϊκά σας καθήκοντα. Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, περιλαμβάνουν:

Μικρές δουλειές όσο κοιμάται

Υπάρχουν πολλές δουλειές στο σπίτι που μπορείτε να ολοκληρώσετε τις ώρες ή ακόμα και τα λεπτά που το μωρό σας κοιμάται. Οι περισσότερες μητέρες δεν έχουν χρόνο να μαζέψουν πράγματα γύρω από το σπίτι ενώ το μωρό είναι ξύπνιο, οπότε αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, κάντε τον χρόνο σύμμαχό σας.

Οι δουλειές μπορεί να είναι οτιδήποτε, από κάτι μικρό όπως το συμμάζεμα του σαλονιού ή ακόμα και κάτι μεγαλύτερο, όπως η οργάνωση της ντουλάπας, που όλο αναβάλλετε.

Self care αποκλειστικά για την μαμά

Οι ειδικοί έχουν τονίσει κατά καιρούς ότι είναι σημαντικό να φροντίζουμε πρώτα τις βασικές μας ανάγκες, καθώς μόνο έτσι θα είναι αποτελεσματικές οι δραστηριότητες ανακούφισης από το στρες της καθημερινότητας αλλά και από άλλα δυσάρεστα συναισθήματα.

Πρέπει να φροντίζετε το σώμα σας εάν θέλετε να λειτουργεί αποτελεσματικά. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ σώματος και μυαλού. Οταν φροντίζετε το σώμα σας, θα σκέφτεστε και θα νιώθετε καλύτερα. Οπότε μπορείτε να αφιερώνετε αυτόν τον χρόνο για να ξεκουράζεστε όπως να κοιμάστε ή να χαλαρώνετε, κάνοντας μια αγαπημένη δραστηριότητα.

Χρόνος για το ζευγάρι

Αξιοποιήστε τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχετε και αφιερώστε τον στον σύντροφό σας. Συζητήστε την για την ημέρα σας και ξεχάστε έστω και για λίγο τις υποχρεώσεις ή τα ζητήματα που σας απασχολούν.

Μπορείτε σε αυτά τα λεπτά να συζητήσετε για θέματα που σας απασχολούν ώστε να χαλαρώσετε και να νιώσετε την υποστήριξή του, κάνοντας κι εσείς το ίδιο για εκείνον.