Τα καρύδια αποτελούν υγιεινούς ξηρούς καρπούς, που μπορείτε να τους καταναλώσετε μόνους τους ως σνακ ή να τους ενσωματώσετε στα γεύματά σας, όπως είναι οι σαλάτες. Δεν είναι μόνο γευστικά αλλά «θωρακίζουν» και την καρδιά σας.

Τα οφέλη τους για την υγεία προέρχονται από μια σειρά κλινικών μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς, από διάφορα ερευνητικά ιδρύματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πιο πρόσφατα ευρήματα μάλιστα, δείχνουν ότι η κατανάλωση καρυδιών είναι ευεργετική στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης.

Τα καρύδια είναι επίσης γνωστά για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και φλεγμονών.

Καρύδια.. φιλικά για την καρδιά σας

Τα καρύδια έχουν, σύμφωνα με ερευνητές, υγιή για την καρδιά οφέλη λόγω της παρουσίας υψηλών ποσοτήτων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και φυτοστερολών. Τα ωμέγα-3-λιπαρά οξέα μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και μειώνουν ελαφρά τα επίπεδα της χοληστερίνης.

Οι φυτοστερόλες, επίσης φαίνεται να μειώνουν ελαφρώς τα επίπεδα χοληστερίνης, ωστόσο, ο μηχανισμός με τον οποίο αυτό επιτυγχάνεται δεν είναι ακόμα γνωστός.

Εκτός από τα θρεπτικά για την καρδιά συστατικά, τα καρύδια περιέχουν επίσης πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, βιταμίνες Β, φυτικές ίνες και πολλά μέταλλα.

Μία παλάμη είναι αρκετή

Ποικίλες μελέτες αναφέρουν ότι μια χούφτα καρύδια την ημέρα είναι αρκετή για να πάρετε όλα τα οφέλη, καθώς συμβάλλουν στην μείωση της χοληστερίνης.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συμφωνεί με τα επιστημονικά ευρήματα. Μάλιστα σύμφωνα με επιστημονική μελέτη από του Χάρβαρντ για τα οφέλη των ξηρών καρπών, η υψηλή κατανάλωση καρυδιών φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού θανάτου.

Επιπλέον, πολλές μελέτες έχουν διευκρινίσει τα οφέλη από την κατανάλωση καρυδιών και άλλων τροφών που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αναφέροντας ότι η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και απόφραξης των αρτηριών.