Τι αλλαγές θα γίνουν στις λαϊκές αγορές;

Σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των λαϊκών αγορών δεν υπάρχει προς το παρόν
26 Φεβρουαρίου 2021 | 15:52

Σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των λαϊκών αγορών δεν υπάρχει προς το παρόν. Η Γενική Γραμματεία, σε επίπεδο υπηρεσιών, επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κανένα προσχέδιο.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Μπούμπα.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως όταν θα υπάρξει ένα προσχέδιο, «στο οποίο θα έχουμε καταλήξει, τότε είναι προφανές ότι θα ξεκινήσει και ο θεσμικός διάλογος με όλους του φορείς, τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους των λαϊκών αγορών», τονίζοντας ότι μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή, «ο διάλογος με όλους θα είναι εξαντλητικός».

Όσον αφορά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών την περίοδο της πανδημίας, επισήμανε «έχω αποδείξει ότι είμαι μάλλον ο πιο φιλικός μέχρι σήμερα υπουργός του ελληνικού κράτους με τις λαϊκές αγορές», για να συμπληρώσει: «Δεν έχουμε καμία διάθεση ούτε να καταστρέψουμε τις λαϊκές αγορές».

Σχετικά με τις προτάσεις που υπάρχουν για την υιοθέτηση ψηφιακών εφαρμογών στην οργάνωση και λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα δοθούν στους παραγωγούς πόροι και «εργαλεία» από το ΕΣΠΑ και απέρριψε ως «απαξιωτικό» να θεωρούμε τους παραγωγούς και του εμπόρους των λαϊκών αγορών ως κατώτερους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να εφαρμόσουν την τεχνολογία.

Για το σύστημα των «μοριοδοτήσεων» σχετικά με τους πλειστηριασμούς θέσεων στις λαϊκές αγορές, ο Γεωργιάδης διαβεβαίωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «δεν έχουμε πει ότι κάποιος θα πρέπει να έχει δύο διδακτορικά […] τέτοια προαπαιτούμενα δεν υπάρχουν».

Ο κ. Μπούμπας αντιτάχθηκε με τις σκέψεις να «ανοίξουν» οι λαϊκές αγορές σε ιδιωτικές επιχειρήσεις εμπορίας. Υποστήριξε πως αυτό «θα εκτοπίσει από τις θέσεις τους τους υφιστάμενους παραγωγούς και θα χαθεί ο χαρακτήρας των λαϊκών αγορών, που είναι να προωθούνται τα προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές». «Θα ανοίξουμε την κερκόπορτα, ώστε οι λαϊκές αγορές να μετατραπούν σε υπαίθριες εμπορικές αγορές», πρόσθεσε.

Πρόσφατα Άρθρα
Πειραματικά σχολεία: Σήμερα η κλήρωση – Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις στα Πρότυπα 24 Απριλίου 2026, 12:37
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή βρέθηκε η 43χρονη με τραύμα από πυροβολισμό 22 Απριλίου 2026, 18:21
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Τη Δευτέρα ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν 22 Απριλίου 2026, 17:12
Ηράκλειο: Αγωνία για την εξαφάνιση 43χρονης μητέρας 21 Απριλίου 2026, 12:04
Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι 21 Απριλίου 2026, 08:26
Χαϊδάρι: 13χρονη έπεσε από μπαλκόνι σχολείου 20 Απριλίου 2026, 15:57
Δημογραφικό: Πόσοι θα είναι οι Έλληνες το 2100; Οι ανασταλτικοί παράγοντες για την απόκτηση παιδιών 20 Απριλίου 2026, 08:45
Λιοσίων: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η 16χρονη που παρασύρθηκε – Ξεσπά η μητέρα της 20 Απριλίου 2026, 08:33
EΕ: «Κολλημένοι» με τα social media οι έφηβοι; 19 Απριλίου 2026, 14:18
Από το Ψυχικό η 17χρονη που βρέθηκε νεκρή στη Διώρυγα – Την αναζητούσαν οι γονείς της 17 Απριλίου 2026, 18:45
Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ 17 Απριλίου 2026, 18:38
Καιρός: Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης με βροχές και τοπικές καταιγίδες 17 Απριλίου 2026, 08:51
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις 16 Απριλίου 2026, 17:32
ΕΕ: Έτοιμο το νέο app επαλήθευσης ηλικίας στα social media 15 Απριλίου 2026, 19:19
Γλυφάδα: Άγνωστοι βανδάλισαν σχολείο και έκλεψαν 8.000€ 15 Απριλίου 2026, 08:33
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version