Τώρα που περιμένετε το δεύτερο παιδάκι σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα σε αυτήν την εγκυμοσύνη και την πρώτη εγκυμοσύνη σας. Άλλωστε, κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική από την άλλη και μια διαφορά που μπορεί να παρατηρήσετε είναι αυτή στα κιλά σας. Το βάρος που παίρνετε κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης σας θα είναι διαφορετικό συγκριτικά με την πρώτη φορά. Όχι μόνο θα παίρνετε βάρος γρηγορότερα αλλά επίσης η κοιλιά σας θα γίνει εμφανής από πιο νωρίς.

Ακολουθούν μερικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε γιατί έχετε διαφορετικό μοτίβο αύξησης βάρους στη δεύτερη εγκυμοσύνη:

*Μπορεί να έχετε περισσότερα κιλά κατά τη διάρκεια της δεύτερης σύλληψης σε σύγκριση με την πρώτη

  • Μόλις αποκτήσετε ένα μωρό, είναι δύσκολο να χάσετε όλα αυτά τα επιπλέον κιλά. Το σώμα σας χρειάζεται επίσης πολύ περισσότερο χρόνο για να επανέλθει, ειδικά στα δεδομένα πριν την εγκυμοσύνη. Ειδικά εάν μείνατε έγκυος για δεύτερη φορά λίγο καιρό μετά το πρώτο σας μωρό, είναι πιθανό ότι το σώμα σας δεν είχε αρκετό χρόνο για να μειώσει το βάρος που αποκτήσατε κατά την πρώτη εγκυμοσύνη.
  • Η εγκυμοσύνη σάς επηρεάζει με πολλούς τρόπους και μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που φέρνει είναι οι ορμόνες σας. Οι ορμόνες σας καθώς και ο μεταβολισμός σας περνούν πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Τη στιγμή της δεύτερης εγκυμοσύνης σας, το σώμα σας θα έχει ήδη βιώσει πολλές αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν σε γρηγορότερη αύξηση του βάρους σας.

*Το μωρό σας βρίσκεται πιο χαμηλά

Μόλις έχετε την πρώτη εγκυμοσύνη σας, η μήτρα σας δεν συρρικνώνεται ποτέ στο προηγούμενο μέγεθός της. Ως αποτέλεσμα, η κοιλιά σας αρχίζει να μεγαλώνει γρηγορότερα και μάλιστα να γίνεται εμφανής πιο γρήγορα από την πρώτη φορά, κάνοντάς σας να φαίνεστε έγκυος νωρίτερα.

  • Η εγκυμοσύνη τεντώνει τους μυς της κοιλιάς σας, καθιστώντας τους αδύναμους. Ως αποτέλεσμα, η κοιλιά σας δεν μπορεί να στηρίξει το μωρό σας τη δεύτερη φορά, γεγονός που αναγκάζει το έμβρυο να κινείται χαμηλότερα στην κοιλιά. Το θετικό είναι ότι όταν το μωρό σας βρίσκεται χαμηλότερα, θα έχετε λιγότερη δυσκολία στην αναπνοή και το φαγητό, σε σύγκριση με την πρώτη σας εγκυμοσύνη.
  • Το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν το μωρό σας τοποθετηθεί χαμηλότερα στην κοιλιά σας είναι η ανάγκη να ουρείτε πιο συχνά. Θα αντιμετωπίσετε επίσης μεγαλύτερη πίεση στην περιοχή της πυέλου και στην ουροδόχο κύστη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία. Η μετακίνηση του μωρού σας χαμηλότερα στην κοιλιά μπορεί επίσης να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην πλάτη σας, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πόνο στην πλάτη σας.