Πριν προλάβετε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας, το μωράκι σας ξαφνικά μεγάλωσε –και μάλιστα πολύ: Πρώτα από όλα, το βάρος του έχει πια διπλασιαστεί σε σχέση με την πρώτη μέρα της γέννησής του. Στηρίζει μόνο του το κεφαλάκι και το λαιμό του και, αν το βοηθήσετε λιγάκι, μπορεί να σταθεί σε καθιστή θέση. Και, κυρίως, έχει αποκτήσει πια τις… δικές του απόψεις. Όταν δεν θέλει άλλο γάλα, δεν διστάζει να στρέψει το πρόσωπό του από την άλλη, γεμάτο… περιφρόνηση. Κι όταν σας βλέπει να απολαμβάνετε το γεύμα σας, δείχνει ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του πιάτου σας. Συγχαρητήρια! Ήρθε η στιγμή να κάνει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο των στερεών τροφών.

Το γευστικό του ταξίδι ξεκινά μπουκιά-μπουκιά

Το διάστημα που θα ακολουθήσει, θα είναι γεμάτο νέες γευστικές εμπειρίες για το μωράκι σας. Μέσα στους επόμενους έξι μήνες, θα γνωρίσει όλες τις ομάδες τροφών, θα αποκτήσει αγαπημένες και… λιγότερο αγαπημένες γεύσεις, θα λερώσει με αλεσμένα γεύματα τον εαυτό του, εσάς και… το πάτωμα και θα σας χαρίσει αξιολάτρευτα γελάκια και αστείες στιγμές!

Από την πλευρά σας, θα πρέπει να το προστατεύσετε από τις τροφικές αλλεργίες, εισάγοντας τις νέες τροφές με 1-2 εβδομάδες απόσταση μεταξύ τους -και να επιλέξετε τα σωστά εισαγωγικά γεύματα, που θα το κάνουν να ενθουσιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο με τη νέα κατάσταση.

Νόστιμα βήματα ανάπτυξης

Η αρχή θα πρέπει να γίνει με απλές, αλλά νόστιμες γεύσεις και υλικά που δεν περιέχουν γλουτένη, για παράδειγμα μέσα από μια βρεφική κρέμα όπως η ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Βανίλια.

Σταδιακά, τα γεύματά του θα μπορούν να γίνονται πιο περίπλοκα, με την έμφαση, όμως, να δίνεται πάντα στα θρεπτικά τους συστατικά, που θα πρέπει να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο οργανισμός του, καθώς πραγματοποιεί πραγματικά άλματα ανάπτυξης.

Η νοστιμιά συνδυάζεται επιτυχώς με τη διατροφική αξία σε αρκετά βρεφικά γεύματα που μπορούμε να βρούμε εύκολα στην αγορά. Για παράδειγμα, οι βρεφικές κρέμες ΝΟΥΝΟΥ αποτελούνται από 100% φυσικά δημητριακά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε γάλα και περιέχουν ισορροπημένη ποσότητα θερμίδων ανά γεύμα. Παράλληλα, καλύπτουν σε σημαντικό βαθμό τις ημερήσιες ανάγκες του σε μια σειρά από:

  • Βιταμίνη Α, που κρατούν δυνατό το ανοσοποιητικό του σύστημα.
  • Πηγή σιδήρου, που είναι αναγκαίος για την φυσιολογική γνωσιακή του ανάπτυξη.
  • Ασβέστιο και βιταμίνη D, συστατικά που δεν μπορούν να λείπουν από τη διατροφή του, αφού είναι απολύτως αναγκαία για την υγιή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών του. Παράλληλα, το ασβέστιο είναι εξαιρετικά σημαντικό και για τη σωστή λειτουργία του μυϊκού του συστήματος.
  • Βιταμίνη Β2,που βοηθά τον οργανισμό του να αξιοποιήσει την πολύτιμη ενέργεια που λαμβάνει από την τροφή.

Γεύση για εκείνο, σιγουριά για εμάς

Για να είναι οι στιγμές των γευμάτων του πραγματικά απολαυστικές, θα πρέπει να πληρούνται δύο σημαντικές προϋποθέσεις: Πρώτα από όλα, θα πρέπει να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, γνωρίζοντας ότι το περιεχόμενο του πιάτου του είναι το καλύτερο δυνατό. Έτσι, θα πρέπει πάντα να βεβαιωνόμαστε ότι οι βρεφικές τροφές παρασκευάζονται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης –και ιδανικά με ακόμη πιο αυστηρές, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τις βρεφικές κρέμες ΝΟΥΝΟΥ.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι εξίσου αδιαπραγμάτευτη: Το μικρούλι μας θα πρέπει να απολαμβάνει κάθε μπουκίτσα του γεύματός του, για να αναπτύξει μια υγιή σχέση με το φαγητό από νωρίς, αλλά και γιατί ο ευχάριστος χρόνος με τη μαμά και τον μπαμπά ενισχύουν ακόμη περισσότερο τους μεταξύ μας συναισθηματικούς δεσμούς.

Για να είστε σίγουροι ότι θα πετύχετε τη γεύση που θα το ξετρελάνει, μπορείτε να το αφήσετε να εξερευνήσει τις επτά γεύσεις των βρεφικών κρεμών ΝΟΥΝΟΥ: Κρέμα Βανίλια, Φαρίν Λακτέ, Μπισκοτόκρεμα, Κρέμα 7 Δημητριακών, Φρουτόκρεμα 5 Φρούτα, Φρουτόκρεμα 3 Φρούτα, αλλά και την νέα Φαρίν Λακτέ με Μπισκότο.

Το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό σας.