Αίσθηση προκαλεί φωτογραφία που κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στην οποία παρουσιάζεται μαθητής λυκείου της επαρχίας Λάρνακας, στην Κύπρο, να παρακολουθεί μάθημα από το παράθυρο της τάξης.

Εκτός αίθουσας

Ο εν λόγω μαθητής έμεινε εκτός της αίθουσας διδασκαλίας αφενός επειδή δεν ήθελε να προχωρήσει σε διενέργεια rapid test, όπως προβλέπεται από τα διατάγματα και αφετέρου επειδή δεν ήθελε να χάσει τα μαθήματά του.

Ο ίδιος μίλησε στη μεσημβρινή εκπομπή του Omega και ανέφερε πως η διευθύντρια του σχολείου τον προειδοποίησε πως αν δεν αποχωρούσε από το σχολείο, θα καλούσε την αστυνομία.

Ακολούθησε τηλεφώνημα του επαρχιακού επιθεωρητή στον πατέρα του μαθητή έτσι ώστε να του δοθεί το χρονικό περιθώριο να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο υποβολής του σε rapid test.

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να προχωρήσει στη διενέργεια του τεστ, ο μαθητής ανέφερε πως είναι αντίθετος με την υποχρεωτικότητα του μέτρου που έχουν επιβάλει τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Είναι επικίνδυνο…

Επιπλέον, ο μαθητής ανέφερε ότι σύμφωνα με τα όσα έχει διδαχθεί στο μάθημα της βιολογίας, είναι επικίνδυνο να εισχωρεί η μπατονέτα στη μύτη γιατί μπορεί να υπάρξει κάποια καταστροφή του ιστού των κυττάρων, με αποτέλεσμα να περάσουν παθογόνοι οργανισμοί στον εγκέφαλο.

Ο ίδιος σημείωσε πως τόσο τους γονείς του όσο και τον ίδιο τους χαρακτήρισαν αρνητές, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε, δεν ισχύει.

«Δεν γίνεται να μπαίνουν ταμπέλες όταν κάποιος έχει διαφορετική άποψη», ανέφερε ο μαθητής, τονίζοντας παράλληλα ότι αν και δεν είναι εναντίον της επιδημιολογικής επιτήρησης, δεν μπορεί να δέχεται μέτρα επιστημονικά ατεκμηρίωτα.

Ερωτηθείς εάν οι καθηγητές του ήταν σύμφωνοι να παρακολουθεί τα μαθήματά του από το παράθυρο της αίθουσας, ο μαθητής ανέφερε πως δεν ήταν δικό τους θέμα αν θα μείνει εκεί.

«Συμφωνούν…»

«Απλά μου ξεκαθάρισαν ότι έχουν οδηγίες πως δεν πρέπει να μπω μέσα στην τάξη. Εχω μια πολύ καλή σχέση με τους καθηγητές μου και είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι συμφωνούν με τα όσα λέω, ωστόσο εκτελούν εντολές», ανέφερε.

Καταλήγοντας, επισήμανε πως το σχολείο δεν έχει την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να κάνει τηλεκπαίδευση. 

Πηγή: philenews.com