Κολώνα δημοτικού φωτισμού στον Άγιο Παντελεήμονα λίγο έλειψε να κόψει το νήμα της ζωής σε ένα δωδεκάχρονο παιδί.

Η Ισμήνη σώθηκε σαν από θαύμα. Οι δικοί της ευλογούν την τύχη τους που απέφυγαν τα χειρότερα και σφίγγεται η καρδιά τους από την κατάσταση που είναι το παιδί.

«Πέφτουν τα μαλλάκια της», σημειώνει η Χριστίνα Εντσέβα, μητέρα της 12χρονης.

Σοκαρισμένα τα παιδιά που έπαιζαν με τη 12χρονη

Όλα ξεκίνησαν στον πεζόδρομο της γειτονιάς. Μικρά παιδιά μαζεύονται κάθε μέρα στο συγκεκριμένο σημείο. Προχτές ωστόσο το κακό παραμόνευε.

Σε μια στιγμή απροσεξίας η μικρή γλίστρησε και το κακό δεν άργησε να γίνει. Η περιγραφή σοκάρει από μια μητέρα που το παιδί της ήταν δίπλα.

«Την χτύπησε ρεύμα. Κουνιόταν όλο το κοριτσάκι από το ρεύμα, κάνει να πάει λίγο πιο πέρα και είχε μπλοκάρει, της μίλαγαν τα παιδιά αλλά δεν είχε καταλάβει τι της είχε συμβεί», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τα παιδιά κοκκαλώνουν. Η φίλη τους είναι σε κατάσταση σοκ. Μέσα στην ατυχία της η Ισμήνη είναι τυχερή αφού ένας μαθητής που είχε πάρει μαθήματα από το σχολείο της έβγαλε την γλώσσα που είχε γυρίσει.

«Κατάφερε και της κράτησε την γλώσσα και τη βοήθησε πάρα πολύ για να μην έρθει το μοιραίο», λέει ο Διονύσης Πολίτης, νονός 12χρονης.

Ο μικρός ήρωας της καθημερινότητας μίλησε στο LIVE NEWS για τη σωτήρια επέμβασή του.

«Την τραβάω από την μπλούζα όπως την βλέπω και πέφτει κάτω, δεν ένιωθε τίποτα, μόνο λίγο που έκλαψε και μετά έκλεισε τα μάτια, πήγαν ανάποδα τα μάτια, και βλέπω ότι δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε η γλώσσα είχε μπει μέσα, είχε γυρίσει ανάποδα, την παίρνω αγκαλιά και την κουνάω, ανοίγει λίγο τα μάτια της και μετά πάλι το ίδιο. Και της βγάζω την γλώσσα».

Η μεταφορά στο νοσοκομείο επιβεβλημένη. Ο χρόνος αμείλικτος.

«Τρελαίνομαι, δεν ξέρω τι να κάνω. Η αστυνομία πήρε τηλέφωνο για να έρθει το ΕΚΑΒ να την πάρει. Δεν ήρθε. Πήρα και εγώ και μας είπαν να τη φέρουμε με αυτοκίνητο», λέει η μητέρα της.

Στη δικαιοσύνη η υπόθεση

Από τη μεριά της η οικογένεια έχει ήδη καταθέσει μήνυση.

«Έχουμε ήδη καταθέσει μήνυση για λογαριασμό της μητέρας της Χριστίνας, που αφορά συγκεκριμένα έκθεση σε κίνδυνο από υπόχρεο και επικίνδυνη βαριά σωματική βλάβη», σημειώνει ο Αντώνης Τσακαρούδης, συνήγορος οικογένειας.

Ο δήμος Αθηναίων τονίζει πως το ατύχημα προήλθε από βραχυκύκλωμα που ήταν υπόγειο και δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τους τεχνικούς του δήμου που συντηρούν τις κολώνες της περιοχής.

Το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του, όπως λέει η μητέρα του στο LIVE NEWS και αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο σύντομα, ενώ όπως επισημαίνει ο συνήγορος της οικογένειας, μετά το περιστατικό το μόνο που έκανε ο δήμος ήταν να καλύψει το επίμαχο σημείο της κολώνας με μονωτική ταινία.

«Δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα», καταλήγει.