Ξέρατε ότι πρέπει να αλλάζετε το μαξιλάρι κάθε δύο χρόνια; Σε βίντεο που έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, ένας γιατρός εξηγεί τους λόγους που αυτό δεν είναι απλώς καλό να συμβαίνει, αλλά απολύτως απαραίτητο, αφού σε άλλη περίπτωση μπορεί να προκληθούν λοιμώξεις.

Ο Δρ. Καράν Ρατζάν, ο οποίος εργάζεται ως χειρουργός στη Βρετανία, εξηγεί:

«Ο μέσος άνθρωπος χάνει περίπου 4 κιλά νεκρών δερματικών κυττάρων κάθε χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν στο κρεβάτι ή το μαξιλάρι σας – και γίνονται λαμπρό γεύμα για τα ακάρεα». Ακόμη και ένα ακάρεο της σκόνης αφήνει 20 απεκκρίσεις την ημέρα. «Αν το πολλαπλασιάσετε αυτό με τις εκατοντάδες ακάρεα που ζουν στο μαξιλάρι σας, αυτές οι απεκκρίσεις μπορούν να σας δημιουργήσουν αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργικά συμπτώματα».

Και όσο για αυτές τις απαίσιες κίτρινες κηλίδες που αναπτύσσονται στα μαξιλάρια όσο περνά ο καιρός; Είναι απλώς ο συσσωρευμένος ιδρώτας και τα έλαια του σώματός μας, εξηγεί ο Δρ. Ρατζάν, προσθέτοντας: «Αυτή η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα και βακτήρια».

Πώς θα καταλάβετε αν είναι η ώρα να πείτε αντίο στο μαξιλάρι σας;

«Αν διπλώσετε το μαξιλάρι σας στη μέση και δεν επανέλθει αμέσως, το μαξιλάρι αυτό είναι νεκρό», εξηγεί, επειδή «δεν είναι πλέον σε θέση να κρατήσει τον λαιμό σας ευθυγραμμισμένο με τη σπονδυλική σας στήλη, προκαλώντας πόνους στο λαιμό και τους ώμους σας».