Σπιτική, πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα που θα απολαύσετε με τη λαγάνα ή φρέσκο ζεστό ψωμάκι σε όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Ο ταραμάς είναι ουσιαστικά τα αβγά του μπακαλιάρου ή του κυπρίνου(αβγοτάραχο), τα οποία αφαιρούνται από το ψάρι, αλατίζονται και τοποθετούνται για ωρίμανση για κάποιες μέρες, ενώ στη συνέχεια ανακατεύονται μετά από κάποιες απαραίτητες διαδικασίες, δημιουργώντας τον γνωστό σε όλους μας ταραμά, πρώτη ύλη της ταραμοσαλάτας.

Υλικά συνταγής για ταραμοσαλάτα

400 γραμ. μπαγιάτικο σταρένιο (ή χωριάτικο) ψωμί

3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ταραμά λευκό
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 κρεμμύδι
500 ml λάδι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε τον ταραμά και το κρεμμύδι.
Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν.
Πολύ αργά (σταγόνα -σταγόνα) και με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.