Είναι γνωστό ότι τα χρώματα και οι αποχρώσεις τους μπορούν να επηρεάσουν την διάθεση, την ψυχολογία, την συγκέντρωση αλλά και την παραγωγικότητά μας. Το ίδιο μάλιστα, ισχύει για την περίπτωση των παιδιών για αυτό και οι ειδικοί, μας προτείνουν τις ακόλουθες αποχρώσεις:

Κίτρινο

Το κίτρινο του βουτύρου αποτελεί ένα χαρακτηριστικό χρώμα που προσδίδει χαλάρωση και ηρεμία, φωτίζοντας τον χώρο. Είναι ηλιόλουστο και εκλεπτυσμένο, χωρίς να κουράζει τα μάτια του παιδιού, ενισχύοντας την θετική ενέργεια και την όρεξή του να παίξει, να μάθει και να εξερευνήσει.

Συνδυασμός μπλε με άσπρο

Για ένα κομψό παιδικό δωμάτιο μπορείτε να ενσωματώσετε τόνους του μπλε και απαλές λευκές αποχρώσεις. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι τα παιχνίδια του παιδιού αλλά και τα υπόλοιπα έπιπλα, αξεσουάρ δίνουν και εκείνα το δικό τους χρώμα στο παιδικό.

Γαλαζοπράσινη απόχρωση

Μπορείτε να δοκιμάστε τον συνδυασμό απαλών αποχρώσεων μπλε και πράσινου για να αποδώσετε μια απαλή και χαλαρωτική αίσθηση στο δωμάτιο του παιδιού. Με αυτά τα χρώματα, ο χώρος θα αποπνέει ηρεμία και θα το βοηθά να συγκεντρωθεί σε οτιδήποτε κι αν κάνει.

Αποχρώσεις ή.. ταπετσαρία;

Αν δεν θέλετε να δεσμευτείτε με συγκεκριμένους χρωματικούς συνδυασμούς, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την ταπετσαρία, την οποία μπορείτε να αλλάξετε όταν τα ενδιαφέροντα του παιδιού αλλάξουν, μεγαλώνοντας.

Αν έχετε σκούρα έπιπλα μπορείτε να επιλέξετε μια πιο ανοιχτή ταπετσαρία, που θα φωτίσει το χώρο ή εάν το παιδί αγαπά τα έντονα χρώματα, μην φοβηθείτε τις πιο έντονες αποχρώσεις.