Πανηγυρισμοί ακούστηκαν στους διαδρόμους του νοσοκομείου Akron Children’s Hospital στο Οχάιο όταν δύο ετών Αλάρικ Μπρίτζμαν έκανε τα πρώτα του βήματα.

Ο μικρός έμεινε παράλυτος και μετά από μεγάλη προσπάθεια δικής του αλλά και των γιατρών περπάτησε ξανά.

Ο Αλάρικ μπορεί να έκανε τα πρώτα του βήματα αλλά ακόμα έχει πολύ δρόμο μέχρι να καταφέρει να αναρρώσει πλήρως.

Σύμφωνα με το Good Morning America, οι γονείς του Αλάρικ κατάλαβαν για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πάει καλά με τον γιο τους όταν διαμαρτυρήθηκε μια μέρα για ένα μυ στην πλάτη του.

«Σήκωσα το πόδι του και έπεσε κάτω. Είπα στην νοσοκόμα “κοίτα είναι παράλυτος”. Είδα τον φόβο στα μάτια της» είπε ο μπαμπάς του, Ντάστιν Μπρίτζμαν.

Τελικά ο μικρός Αλάρικ έμεινε τελείως παράλυτος. Τους επόμενους μήνες συνεργάστηκε με τους φυσιοθεραπευτές του με την ελπίδα να ανακτήσει περισσότερο έλεγχο στα άκρα του. Θα έκανε επίσης καθημερινές βόλτες στο νοσοκομείο με τον μπαμπά του.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του νοσοκομείου στο Facebook δείχνει ότι ο μικρούλης έκανε τα πρώτα του βήματα από τότε που έμεινε παράλυτος.

Για να γιορτάσει αυτήν την απίστευτη περίσταση, το νοσοκομείο δημιούργησε έναν «δρόμο» σε ένα διάδρομο, με μια γραμμή τερματισμού και ένα εορταστικό πανό που έγραφε «Το έκανα!»