Ειδικά μετά τα επιπλέον κιλάκια που πήρατε μένοντας συνέχεια μέσα στο σπίτι και τσιμπολογώντας διαρκώς, το να ξεκινήσετε δίαιτα μαζί με τον σύζυγό σας είναι μια καλή ιδέα. Θα μαγειρεύετε και θα τρώτε τα ίδια γεύματα, θα παρακολουθεί ο ένας την πρόοδο του άλλου και θα έχετε πάντα παρέα στην προπόνησή σας. Μάλιστα, σχετική έρευνα υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια που επιχειρούν μαζί να κάνουν αλλαγές προς ένα πιο υγιεινό lifestyle είναι πιο πιθανό να χάσουν βάρος και να το κρατήσουν μακριά.

Αφού λοιπόν έχετε και την ενθάρρυνση από την επιστήμη, ας δούμε όσα πρέπει να προσέξετε για να καταφέρετε να χάσετε βάρος.

Τα μυστικά για να καταφέρετε να χάσετε βάρος

*Δημιουργήστε ένα πλάνο

Όπως και για όλα τα άλλα στη σχέση σας, η επικοινωνία είναι απαραίτητη και όταν πρόκειται να επιχειρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής μαζί. Το πρώτο βήμα σε αυτήν τη διαδικασία είναι να συζητήστε τι θέλετε να πετύχετε (π.χ. να χάσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό κιλών μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα) και στη συνέχεια να σχεδιάσετε το πώς θα το καταφέρετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα κοινό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής και να το κολλήσετε στο ψυγείο ώστε να το βλέπετε και οι δύο.

*Μην ξεχνάτε ότι έχετε διαφορετικές ενεργειακές ανάγκες

Πιθανότατα ο σύζυγός σας, ως άντρας, είναι πιο ψηλός από εσάς, έχει μεγαλύτερο ποσοστό μυϊκής μάζας και κατ’ επέκταση χρειάζεται περισσότερες θερμίδες από εσάς. Προφανώς αν τρώτε ακριβώς τα ίδια γεύματα και τις ίδιες ποσότητες εκείνος μπορεί να βλέπει το βάρος του να μειώνεται κι εσείς παράλληλα να παχαίνετε. Σίγουρα το να τρώτε τα ίδια γεύματα είναι πρακτικό (κανείς δεν θέλει να μαγειρεύει δύο διαφορετικά φαγητά για δύο ανθρώπους), ωστόσο φροντίστε να καταναλώνετε μικρότερες θερμίδες.

*Προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο να χάνετε βάρος πιο δύσκολα

Χωρίς να θέλουμε να σας εκνευρίσουμε, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σε γενικές γραμμές οι άντρες χάνουν βάρος πιο εύκολα από τις γυναίκες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτή η αδικία έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι άντρες συνήθως έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και κατ’ επέκταση υψηλότερο μεταβολισμό. Επομένως, μην πέσετε από τα σύννεφα αν δείτε ότι ο σύντροφός σας αδυνατίζει με μεγαλύτερη ευκολία.

*Μπείτε μαζί στην κουζίνα

Αναζητήστε υγιεινές συνταγές που σας φαίνονται νόστιμες και φτιάξτε τις μαζί με τον σύζυγό σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε το delivery και τις περιττές θερμίδες που συνήθως αυτό συνεπάγεται, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσετε παρέα.

*Γυμναστείτε παρέα

Κάνοντας μαζί γυμναστική θα έχετε την ευκαιρία να τονώσετε τη σχέση σας αλλά και το σώμα σας. Μάλιστα, σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «British Journal of Health Psychology» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συναισθηματική στήριξη που λαμβάνουν τα ζευγάρια που αθλούνται παρέα καθιστά πιο πιθανό το να κάνουν τη γυμναστική τρόπο ζωής.

*Εστιάστε στην ερωτική σας ζωή

Η ερωτική επαφή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να έρθετε πιο κοντά με τον σύζυγό σας, να αντλήσετε απόλαυση, αλλά και να… κάψετε θερμίδες. Άλλωστε, εστιάζοντας στην ερωτική σας ζωή θα είστε σε θέση να ξεπεράσετε την επιθυμία σας για τσιμπολόγημα, η οποία συνήθως εμφανίζεται όταν νιώθετε βαρεμάρα ή δεν έχετε τι να κάνετε.