Ο καλός ύπνος είναι βασική προϋπόθεση για ένα χαρούμενο μωρό. Κι ενώ δεν υπάρχει κάποιο μυστικό ή κόλπο που μπορεί να εξασφαλίσει ότι το μωρό σας θα κοιμάται όλη τη νύχτα, υπάρχουν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε ένα μωρό που κοιμάται καλά.

Πώς θα μεγαλώσετε ένα μωρό που κοιμάται καλά

Φροντίστε να κοιμάται μέσα στην ημέρα

Μπορεί να πιστεύετε ότι το μωρό σας θα κοιμηθεί καλύτερα το βράδυ αν έχει μείνει ξύπνιο όλη την ημέρα, όμως αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Η έλλειψη ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να οδηγήσει σε ένα κακοδιάθετο και κουρασμένο μωρό που θα δυσκολεύεται να κοιμηθεί το βράδυ.

Καθιερώστε μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου

Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα (π.χ. στις 7 ή 8 το βράδυ) κατά την οποία θα πρέπει να βάζετε για ύπνο το μωρό σας. Στη συνέχεια φροντίστε να μείνετε συνεπείς σε αυτήν την ώρα, ώστε το μωρό σας να έχει την ευκαιρία να προσαρμοστεί στο πρόγραμμα και να κοιμάται με μεγαλύτερη ευκολία.

Δημιουργήστε το ιδανικό περιβάλλον

Το δωμάτιο του μωρού σας πρέπει να ευνοεί τον ύπνο του. Κλείστε, λοιπόν, τα πατζούρια και τα παράθυρα, έτσι ώστε να διατηρήσετε το δωμάτιο σκοτεινό και ήσυχο. Μια συσκευή λευκού θορύβου θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει το μωρό σας να κοιμάται καλά.

Χαλαρώστε το πριν τον ύπνο

Προετοιμάστε το μικρό σας για… όνειρα γλυκά, κάνοντάς το μπανάκι, διαβάζοντάς του παραμύθια, νανουρίζοντάς το ή ακούγοντας χαλαρωτική μουσική. Επίσης, όταν μιλάτε στο μωρό πριν τον ύπνο, χρησιμοποιήστε μια πιο ήρεμη φωνή, ώστε να το χαλαρώσετε. Είναι σημαντικό να έχετε τη δραστηριότητα ακριβώς την ίδια ώρα κάθε μέρα και να τηρείτε μια καθορισμένη διάρκεια, ακόμη και αν το μωρό σας φαίνεται να την απολαμβάνει.

Μην περιμένετε να κοιμηθεί στην αγκαλιά σας

Αντί να περιμένετε να κοιμηθεί το μωρό στην αγκαλιά σας προτού το βάλετε στην κούνια του, βάλτε το όταν είναι νυσταγμένο αλλά ακόμη ξύπνιο. Με αυτόν τον τρόπο το βοηθάτε να συσχετίσει τον ύπνο με την κούνια κι έτσι να κοιμάται με μεγαλύτερη ευκολία.