Ενώ πλαισιώνεται με αγάπη το νέο μέλος της οικογένειας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ξεχνάτε να φροντίζετε και την σχέση σας με τον σύντροφό σας. Η φροντίδα αυτής της σχέσης είναι εξίσου σημαντική με την φροντίδα του μωρού σας οπότε κάντε μια προσπάθεια να παραμείνετε συνδεδεμένοι.

Πώς θα βρείτε χρόνο για τον σύντροφό σας

Μερικές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τον σύντροφό σας και να περνάτε έστω και λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί, περιλαμβάνουν:

Έστω και λίγα λεπτά φτάνουν

Περάστε μαζί του τουλάχιστον λίγα λεπτά κάθε ημέρα. Ένα φλιτζάνι καφέ νωρίς το πρωί ή ένα δείπνο αργά, αφού το μωρό σας αποκοιμηθεί, θα σας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τι συμβαίνει, να πείτε τα νέα σας και να έρθετε πιο κοντά.

Δείξτε στοργή ελεύθερα

Δείξτε στοργή ελεύθερα και συχνά. Δώστε του ένα φιλί όταν μπει και αγκαλιάστε τον πριν φύγει. Οι μικρές στιγμές οικειότητας, όπως μια αυθόρμητη αγκαλιά ή ένα φιλί καθώς περνάτε το διάδρομο, θα σας βοηθήσει να νιώσετε συνδεδεμένοι παρά τους χιλιάδες αντιπερισπασμούς κατά την διάρκεια της ημέρας.

Εστιάστε για λίγο μόνο σε αυτόν

Αφήστε το σύντροφό σας, όχι το μωρό σας, να είναι το κέντρο του σύμπαντος για λίγο. Εκτός αν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας, το μικρό σας μπορεί να περιμένει ένα λεπτό για να τελειώσετε την συζήτησή σας μαζί του. Το παιδί σας όχι μόνο θα μάθει να είναι υπομονετικό, αλλά θα δει ότι σέβεστε και αγαπάτε τον μπαμπά ή την μαμά.