Lockdown: Πάσχα φέτος στο χωριό; Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Την ώρα που το τρίτο κύμα κοροναϊού χτυπάει τα νοσοκομεία η άρση του lockdown φαίνεται ότι προβληματίζει ειδικούς και κυβέρνηση.
26 Μαρτίου 2021 | 12:00

Την ώρα που το τρίτο κύμα κοροναϊού χτυπάει τα νοσοκομεία η άρση του lockdown φαίνεται ότι προβληματίζει ειδικούς και κυβέρνηση.

Υπό το βάρος των επιδημιολογικών δεδομένων θεωρείται δεδομένη η εισήγηση για παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Μιλώντας δε για περιορισμούς, ένας από τους στόχους είναι η απελευθέρωση μετακινήσεων από νομό σε νομό που θα επέτρεπε στους πολίτες να κάνουν τις γιορτές τους στο χωριό.

Όσο κι αν οι επιστήμονες έχουν εκφράσει την αισιοδοξία τους πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο που έχει θέσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σύμφωνα με την οποία, δεν είμαστε σε θέση ακόμη να θέσουμε στόχους τόσο μακρινούς.

Το lockdown και το Πάσχα στο χωριό

Είναι προφανές ότι όσο πιο πίσω πάει το άνοιγμα της αγοράς, τόσο απομακρύνεται η μετακίνηση εκτός νομού και το Πάσχα στο χωριό.

Οι απόψεις είναι διχασμένες και η απελευθέρωση μετακινήσεων από νομό σε νομό που θα επέτρεπε στους πολίτες να κάνουν τις γιορτές τους στο χωριό, είναι στον αέρα.

«Βλέπουμε πόσο πιεσμένος είναι ο κόσμος. Μέχρι αρχές Μαΐου ας δούμε πως θα είναι τα πράγματα, για να δούμε αν θα μπορούμε να πάμε στα χωριά μας το Πάσχα», τόνισε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

Από την πλευρά του ο Νίκος Τζανάκης, Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 εμφανίστηκε αισιόδοξος για το Πάσχα λέγοντας ότι μετά τις 20 Απρίλη θα μιλάμε σε άλλη βάση που θα επιτρέψει να κάνουμε καλύτερες γιορτές σε σχέση με πέρσι.

Ο καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Eυάγγελος Μανωλόπουλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την  πορεία του κοροναϊού.

Μιλώντας στον ANT1 για το αν θα γιορτάσουμε Πάσχα επισήμανε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ή θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ βέβαιος ότι το Πάσχα θα έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς έως τότε το ποσοστό ανοσίας, είτε από μόλυνση είτε από εμβολιασμό θα έχει φτάσει στο 35% με 40%.

Εκτίμησε ότι για δυο ακόμη εβδομάδες θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στο σύστημα ωστόσο είναι αισιόδοξος λόγω της οριακής μείωσης στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αθήνας.

Πρόσφατα Άρθρα
Ηλεία: Με κατάγματα και εγκαύματα στο νοσοκομείο βρέφος 10 μηνών – Ερευνάται πιθανή κακοποίηση 27 Μαρτίου 2026, 08:53
Καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία Deborah: Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα 27 Μαρτίου 2026, 08:44
Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της σειράς «Χάρι Πότερ» – Επιστροφή στο Χόγκουαρτς 26 Μαρτίου 2026, 18:08
Στήριξη της ψυχικής υγείας των παιδιών και ίδρυση Κέντρου Νευροεπιστημών 24 Μαρτίου 2026, 13:32
25η Μαρτίου: Με τι καιρό θα κάνουμε παρέλαση; Θα χαλάσουν οι βροχές τα σχέδιά μας; 24 Μαρτίου 2026, 09:13
Δημογραφικό: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τη χαμηλότερη γονιμότητα 23 Μαρτίου 2026, 08:20
Ο 7χρονος από τη Βέροια δίνει μάχη για τη ζωή του: Πώς έγινε το ατύχημα στο πάρκο; 21 Μαρτίου 2026, 13:41
Βρέθηκε η ανήλικη Θεοδώρα που αγνοούταν για 111 ημέρες 21 Μαρτίου 2026, 09:39
Θέμα ημερών οι αποφάσεις για την απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για ανηλίκους 20 Μαρτίου 2026, 11:03
Απαγόρευση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους: 3 εφαρμογές για την προστασία των παιδιών 19 Μαρτίου 2026, 09:46
Κρήτη: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Άγγελου 18 Μαρτίου 2026, 11:56
Παιδική θνησιμότητα: 9 παιδιά πεθαίνουν κάθε λεπτό 18 Μαρτίου 2026, 10:54
Επίδομα μητρότητας: Οι σημαντικότερες αλλαγές 18 Μαρτίου 2026, 10:44
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με βροχές και καταιγίδες 18 Μαρτίου 2026, 09:38
Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί 17 Μαρτίου 2026, 10:01
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version