Το βούρτσισμα των μαλλιών σας είναι πιθανώς η δεύτερη φύση σας, αλλά ξέρατε ότι αυτή η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών θα μπορούσε να βλάψει την υγεία των μαλλιών σας; Για αυτό είναι σημαντικό να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην βούρτσα που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Η βούρτσα μαλλιών σας περιέχει βακτήρια και βρωμιά που συσσωρεύονται καθημερινά. Αυτά τα βακτήρια και η σκόνη προσκολλώνται στη χτένα σας και δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Σκεφτείτε αυτό ειδικά αν έχετε πιτυρίδα, κάθε φορά που βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, θα την επιστρέψετε κατά λάθος στο τριχωτό της κεφαλής σας. Ή εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών όπως μους, κερί ή λάδι μαλλιών και έχετε χρησιμοποιήσει μια βούρτσα, αυτές οι ουσίες θα παραμείνουν στη χτένα και θα κολλήσουν στα μαλλιά σας όταν χρησιμοποιείτε μια βρώμικη βούρτσα. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε μια χτένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τρίχες της μπορεί να φθαρούν και δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν σωστά.

Πώς να καθαρίσετε τη βούρτσα μαλλιών σας

 

Κατά τη χρήση, πρέπει να καθαρίζετε τη βούρτσα σας μία φορά το μήνα. Αρχικά, αφαιρέστε τυχόν μαλλιά που έχουν κολλήσει στην βάση της. Στη συνέχεια, καθαρίστε τη χτένα σε ζεστό νερό με μερικές σταγόνες σαπούνι για έως και 20 λεπτά. Μετά, ξεπλύνετε τη βούρτσα με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε εντελώς τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει στη χτένα.

Πότε πρέπει να αλλάξετε βούρτσα μαλλιών;

Ο γρηγορότερος και πιο προφανής τρόπος για να μάθετε πότε να αγοράσετε τον εαυτό σας μια νέα χτένα είναι όταν οι τρίχες στην παλιά χτένα έχουν φθαρεί πολύ, αναγκάζοντάς τις να γίνουν πολύ λεπτές ή η βρωμιά κολλάει πολύ και δεν μπορεί να αφαιρεθεί ούτε με σαπούνι. Σε αυτό το σημείο, δεν πρέπει να συνεχίσετε να την χρησιμοποιείτε γιατί αυτό θα προκαλέσει ζημιά τόσο στα μαλλιά όσο και στο τριχωτό της κεφαλής. Κατά τη γνώμη των ειδικών, πρέπει να αλλάζετε τη βούρτσα μαλλιών κάθε 6 έως 12 μήνες, ειδικά εάν η χτένα είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ή καουτσούκ.