Η Ελένη Μενεγάκη είπε το καλοκαίρι του 2020 «αντίο» στους τηλεθεατές, έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια καθημερινής παρουσίας στην μικρή οθόνη.

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά εκπομπή, η αγαπημένη παρουσιάστρια αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές της.

Η ίδια ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αποχωρήσει από τα τηλεοπτικά πλατό χωρίς να γνωρίζει ακόμη και η ίδια για το αν, πότε και πώς θα επιστρέψει.

«Παρότι το έργο Ελένη το έφτασα μέχρι εκεί που ήθελα και με τον τρόπο που ήθελα και την ώρα που ήθελα μέχρι το τέλος, δεν είχα καταφέρει να σκεφτώ πώς εγώ θα ήμουν στο τέλος.

Ποτέ δεν έβαλα σε σειρά τις σκέψεις μου. Ποτέ δεν είχα χαρτιά μπροστά μου που να γράφουν κάτι. Όλα είναι μέσα στο μυαλό μου, τα σωστά και τα λάθος. Είναι όλα αυτά που έχει μέσα η ψυχή μου, η οποία είναι ζωντανή και αληθινή. Την κάθε μέρα σε αυτή τη διαδρομή, εγώ την ευχαριστήθηκα μέσα από την ψυχή μου.

Έφτασα μέχρι εδώ σήμερα γιατί οι παρέες μου είναι μοναδικές, ξεχωριστές, εκπληκτικές, ονειρεμένες», είπε συγκινημένη η Ελένη Μενεγάκη, αποχαιρετώντας το κοινό της την 1η Ιουλίου του 2020.

 

 

Η ζωή μετά την τηλεόραση

Μετά από την τηλεοπτική «αυλαία» η Ελένη Μενεγάκη ταξίδεψε στον προσωπικό της παράδεισο την Άνδρο, προκειμένου να απολαύσει καλοκαιρινές, χαλαρές στιγμές με την οικογένειά της.

Η ίδια συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media ιδιαίτερα στο Instagram όπου σχεδόν καθημερινά μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμές από την καθημερινότητά της μακριά από τα τηλεοπτικά πλατό και τις κάμερες.

 

 

Στην πρώτη της εμφάνιση μπροστά στις κάμερες μετά την απόφασή της να αποχωρήσει από τα τηλεοπτικά πράγματα, η Ελένη δηλώνει «μουδιασμένη» χωρίς να κλείνει ωστόσο οριστικά το κεφάλαιο τηλεόραση.

«Νιώθω λίγο… μουδιασμένη μπροστά στις κάμερες. Μ’ αρέσει όταν ακούω ότι σας λείπω! Δεν ένιωσα ότι τώρα πρέπει να κάνω κάτι που δεν το κάνω… Ή πρέπει να είμαι στην τηλεόραση… Νομίζω ότι είχα πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη – περισσότερη από όση χρειαζόμουν ή περίμενα- να κάτσω λίγο ήσυχα.

Σε ότι αφορά τη δουλειά ειλικρινά δεν έχω σκεφτεί τίποτα πέρα από ότι σας είπα την 1η Ιουλίου που σας αποχαιρέτησα. Ήξερα ότι αυτή τη χρονιά δεν πρόκειται να δουλέψω. Ολόκληρη. Ούτε το Γενάρη. Όταν λέμε ολόκληρη, εννοούμε ολόκληρη. Τι θα κάνω παρακάτω δεν το ξέρω. Όπως νιώσω και όπως είναι η κατάσταση και θα δούμε» είπε μεταξύ άλλων η Ελένη Μενεγάκη.

Ο δρόμος προς τη μεγάλη τηλεοπτική επιστροφή

Καθώς η αγο­ρά ανοίγει για το κοινό, η τηλεοπτική αγορά ακολουθεί ανοίγοντας ξανά τον δρόμο στην Ελένη Μενεγάκη να κάνει αυτό που ξέρει κα­λύτερα από τον καθένα: ευγενή τηλεοπτική ψυχαγωγία αφιερωμένη στο πιο δι­αχρονικά αφοσιωμένο κοινό.

Σε όποιο κανάλι και αν βρεθεί, η Ελένη Μενεγάκη θα φέρει μαζί της μια μεγάλη δυναμική μετά από μία για πολλούς «ανεμική» τηλεοπτική σεζόν.

Το μόνο που μένει λοιπόν αυτή τη στιγ­μή είναι η ίδια να βρει την κατάλληλη στιγ­μή που θα κάνει τα media να αφιερώνουν άρθρα και ρεπορτάζ για τη ζωή και τις επόμενες κινήσεις της.

Γιατί αυτή τη στιγμή, πέρα από ένα αποδεδειγμένα αήττητο τηλεοπτι­κό πρότζεκτ, η Ελένη Μενεγάκη είναι η πιο επιδραστική διάσημη γυναίκα στην ελληνική τηλεόραση και αυτό είναι κάτι που δεν κατακτιέται ούτε με 60% ποσοστά τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό.