Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε τη δεδομένη στιγμή και σε ποια φάση της ζωής σας βρίσκεστε, πάντα υπάρχουν μερικές αλλαγές που μπορούν να ενισχύσουν την ευεξία σας, βελτιώνοντας την καθημερινότητά σας. Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής, ένας πιο θετικός τρόπος σκέψης και η ένταξη της γυμναστικής στην καθημερινότητά σας είναι οι πιο απλοί τρόποι να νιώσετε καλύτερα, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Κι επειδή όλα αυτά μπορεί να σας ακούγονται πολύ ωραία, αλλά να δυσκολεύεστε να τα εφαρμόσετε στην πράξη, έχετε κατά νου τις παρακάτω συμβουλές.

*Οι μικρές αλλαγές μπορεί να είναι τεράστιες

Μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και μικρές βελτιώσεις στη διατροφή σας – όπως απλώς το να τρώτε μερικά περισσότερα φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα – μπορεί να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και να αυξήσουν τα αισθήματα ευτυχίας και ευεξίας. Επιπλέον, ο βασικός σας στόχος πρέπει να είναι το να τρώτε υγιεινά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Δεν πειράζει αν μια φορά στο τόσο κάνετε κάποιες διατροφικές ατασθαλίες.

*Εστιάστε σε όσα κερδίζετε, όχι σε όσα στερείστε

Οι άνθρωποι συχνά αντιμετωπίζουν την υγιεινή διατροφή ως αγγαρεία ή εστιάζουν σε αυτά που θυσιάζουν αντί να εκτιμούν όλα αυτά που κερδίζουν. Αυτό όμως είναι λάθος. Αν λοιπόν τρώτε μια σαλάτα, αντί να σκέφτεστε ότι θα μπορούσατε να απολαμβάνετε μια πεντανόστιμη πίτσα, εστιάστε σε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που χαρίζει στον οργανισμό σας.

*Σταματήστε να διαχωρίζετε τα τρόφιμα σε «καλά» και «κακά»

Αντί να διακρίνετε τις τροφές σε «καλές» και «κακές», δοκιμάστε να τις διαχωρίζετε σε «περισσότερο θρεπτικές» (π.χ. τα τρόφιμα ολικής άλεσης, τα όσπρια, οι άπαχες πρωτεΐνες, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, το ελαιόλαδο) και «λιγότερο θρεπτικές» (π.χ. το λευκό ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά, τα υψηλά επεξεργασμένα τρόφιμα, τα ζαχαρούχα ροφήματα). Έτσι, θα αναβαθμίσετε την ποιότητα της διατροφής σας και δεν θα νιώθετε τύψεις όποτε τρώτε κάτι λιγότερο θρεπτικό.

*Ξεκινήστε την ημέρα σας με γυμναστική

Σίγουρα, όποια ώρα και αν κάνετε γυμναστική, επωφελείστε από τις ευεργετικές της ιδιότητες. Ωστόσο, ειδικά η πρωινή γυμναστική μπορεί να σας γεμίσει με ενέργεια και να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας. Μάλιστα, όταν πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο, σας δίνει την ευκαιρία να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα αλλά και τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας.

*Μη δυσκολεύετε τον εαυτό σας

Το να προσπαθείτε να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή και να αλλάξετε ριζικά τον τρόπο ζωής σας είναι ήδη αρκετά δύσκολο από μόνο του. Μην βάζετε λοιπόν «τρικλοποδιές» στον εαυτό σας, κρατώντας στο σπίτι σας όλες εκείνες τις λιχουδιές, στις οποίες ξέρετε καλά ότι δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Ξεφορτωθείτε τα τρόφιμα-πειρασμούς και γεμίστε την κουζίνα σας με θρεπτικές τροφές που τροφοδοτούν τον οργανισμό σας με ενέργεια.