Νέα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά θα φιλοξενήσει για το μήνα Απρίλιο το Ίδρυμα Θεοχαράκη

 

Σχεδιάζω και δημιουργώ comics – Για παιδιά 8-12 ετών

Η τέχνη των comics είναι μια οπτικοποιημένη μορφή αφήγησης, που συνδυάζει το λόγο με την εικόνα. Ωστόσο, δεν είναι γραφή, όπως την ξέρουμε. Από την αρχή της ανθρώπινης επικοινωνίας έως τη σημερινή ψηφιακή εποχή, ο άνθρωπος χρησιμοποίησε τα σύμβολα για να επικοινωνήσει.

Σε αυτή τη σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων θα μυήσουμε τους μικρούς καλλιτέχνες στην τέχνη των comics και θα τους καθοδηγήσουμε στο να μαθαίνουν να αποκωδικοποιούν και να χειρίζονται τα σύμβολα καθώς και να εξασκούνται στα εξωγλωσσικά στοιχεία μιας επικοινωνίας. Με την αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Athens Comics Library.

3 Απριλίου 2021 Mickey και Donald τα μυστικά των comics

Καρέ, μπαλονάκια και εφέ και η σωστή χρήση τους μέσα σε ένα comic με τη βοήθεια των πιο γνωστών εκπροσώπων του είδους, του Mickey Mouse και του Donald Duck.

10 Απριλίου 2021 Ταξίδι στη χώρα των manga

Θα κάνουμε ένα ταξίδι στη μακρινή Ιαπωνία και θα γνωρίσουμε τα αγαπημένα manga. Και σε αυτό το ταξίδι θα μάθουμε πώς φτιάχνουμε μια ιστορία και πώς τη μεταφέρουμε στο χαρτί.

17 Απριλίου 2021 Δράκοι, ξωτικά και νάνοι

Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και βουτάμε στον κόσμο του φανταστικού, των ονειρικών πλασμάτων, των δράκων, των ξωτικών και των νάνων. Πλάθουμε τη δική μας ιστορία στον κόσμο αυτό και μαθαίνουμε πώς να κάνουμε τα καλύτερα σκηνοθετικά πλάνα.

8 Μαΐου 2021 Φτιάχνουμε το δικό μας υπερήρωα

Spiderman, Superman, Batman, Hulk, Iron man. Όλοι αυτοί οι ήρωες ξεκίνησαν από μία ιδέα που εξελίχθηκε στις διασημότερες ιστορίες comics. Εμπνεόμαστε και εμείς και φτιάχνουμε το δικό μας υπερήρωα και την πρώτη του ιστορία.

Σάββατο, 17:00-18:30

Πραγματοποιείται μέσω zoom

Τελική ημερομηνία εγγραφών: Κάθε τελευταία Παρασκευή πριν την ημέρα διεξαγωγής του προγράμματος στις 15:00

Εποχιακά Εργαστήρια Origami – Για παιδιά 6-12 ετών & γονείς

Ελάτε να δημιουργήσουμε τις πιο όμορφες και πρωτότυπες εποχιακές χειροτεχνίες! Ανοιχτό εργαστήρι προς όλες τις ηλικίες, καθώς οι γιορτές είναι πάντα καλύτερες, όταν τις ζούμε με τους αγαπημένους μας! Με την εικαστικό Άρτεμις Κατσαμπάνη-Ohta.

25 Απριλίου 2021 Πασχαλινά σχέδια

Κυριακή, 12:00-14:00

Πραγματοποιείται μέσω zoom