Μερικά μωρά απολαμβάνουν πραγματικά να κοιμούνται στην αγκαλιά σας ή όσο τα κρατάτε, πράγμα που μπορεί να τα δυσκολέψει ιδιαίτερα να κοιμηθούν από μόνα τους. Ενώ αυτό είναι εξαιρετικά χαριτωμένο και γοητευτικό στη νεογέννητη φάση, μπορεί να γίνει αρκετά απαιτητικό όταν η μαμά ή ο μπαμπάς θέλουν να κοιμηθούν, ταυτόχρονα με το μωρό τους.

Πώς θα κοιμηθεί το μωρό μόνο του

Μερικοί μέθοδοι για να καταφέρετε να βοηθήσετε το μωρό ώστε να μην κοιμάται μόνο όσο το κρατάτε, περιλαμβάνουν:

Μάθετε να εντοπίζετε σημάδια υπνηλίας

Όταν το μωρό σας αρχίζει να δείχνει σημάδια κόπωσης, όπως χασμουρητό ή βλέπετε τα μάτια του να βαραίνουν, θα πρέπει να αδράξετε την ευκαιρία να τα ξαπλώσετε για ύπνο ή για να χαλαρώσουν στην κούνια τους.

Αρχικά μπορείτε να μείνετε μαζί τους και να τα χαϊδέψετε ελαφριά ή να τραγουδήσετε τακλασικά νανουρίσματα, τα οποία φυσικά θα τα καταπραΰνουν και θα τα παρηγορήσουν.

Αλλάξτε σταδιακά την ρουτίνα

Το να κοιμούνται στην αγκαλιά σας αποτελούν μια συνήθεια των μωρών, την οποία μπορείτε να τα βοηθήσετε να ξεπεράσουν. Δοκιμάστε να αλλάξετε σταδιακά την ρουτίνα τους, βάζοντας τα να αποκοιμηθούν στην κούνια τους μία φορά την ημέρα.

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για το μωρό να συνηθίσει εντελώς να κοιμηθεί χωρίς να το κρατάτε, οπότε να είστε υπομονετικοί ενώ μεταβαίνουν. Όσο περισσότερο κρατάτε μια συνήθεια, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί για να την ξεπεράσουν, οπότε ξεκινήστε από νωρίς.

Δοκιμάστε το white noise

Ο ύπνος του μωρού θα γίνει πιο εύκολη διαδικασία εφόσον νιώσει χαλαρό και ασφαλές. Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν μηχανές λευκού θορύβου (white noise) για να τα καταφέρουν ενώ η απαλή μουσική μπορεί να λειτουργήσει εξίσου ευεργετικά.