Πολλοί είναι οι γονείς που μετά τον ερχομό του παιδιού, δυσκολεύονται να επανέλθουν στους ρυθμούς της πρότερης καθημερινότητάς τους. Αυτό μάλιστα, δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί, μιας και μεταξύ της φροντίδας του νεογέννητου και των ξάγρυπνων νυχτών, είναι απολύτως φυσιολογικό τόσο η σύζυγός σας όσο και εσείς να μην αισθάνεστε τόσο ερωτικοί όσο παλαιότερα.

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επαναφέρετε την σχέση σας στα παλιά καλά της επίπεδα. Μερικές προτάσεις περιλαμβάνουν:

Περισσότερος ύπνος, καλύτερη σχέση

Η στέρηση ύπνου μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την διάθεση, τόσο την δική σας όσο και του συντρόφου σας. Μικρά πράγματα είναι πιο πιθανό να σας εκνευρίσουν όταν είστε εξαντλημένοι, και εάν το μωρό σας είναι ξύπνιο όλη την νύχτα,  αυτό σημαίνει ότι εσείς και ο σύντροφός σας χάνετε επίσης χρόνο.

Εκδηλώστε με μηνύματα το ενδιαφέρον σας

Σίγουρα υπάρχουν ορισμένες δύσκολες μέρες στη δουλειά, γεμάτες υποχρεώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επικοινωνείτε με τη σύντροφό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, μπορείτε να της στείλετε ένα σύντομο μήνυμα για να τη ρωτήσετε πώς αισθάνεται κι αν είναι όλα καλά στο σπίτι.

Επικοινωνήστε

Το καθημερινό άγχος της ανατροφής ενός μωρού ή της δουλειάς ή της προσπάθειας να εξισορροπήσετε ανάμεσα στα δύο, μπορεί να σας αφήσει συγκλονισμένους συναισθηματικά. Ζευγάρια που μπορούν να συζητήσουν τις απογοητεύσεις, έχουν καλύτερη επικοινωνία, κερδίζουν στήριξη ο ένας από τον άλλον και έχουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση.

Η σχέση αλλάζει μαζί σας

Αντί να εστιάσετε αποκλειστικά στο να δημιουργήσετε ξανά αυτό που λειτουργούσε όταν ήσαστε οι δυο σας, ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσετε τον ρομαντισμό. Με ένα νέο μωρό, μερικές φορές ένας καλύτερος, πιο εφικτός στόχος είναι να βρείτε γλυκούς και οικείους τρόπους για να δείχνετε την αγάπη σας καθημερινά.