Κοροναϊός: Πώς “εξαφάνισε” τις ψείρες στα παιδιά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διασπορά της ψείρας φέτος ήταν στα χαμηλότερα ποσοστά της
5 Απριλίου 2021 | 14:31

Αποτελούν «πονοκέφαλο» για παιδιά και γονείς καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η διασπορά της ψείρας φέτος ήταν στα χαμηλότερα ποσοστά της και τα παιδικά κεφάλια ξαλάφρωσαν! «Οι ψείρες είναι κοινωνικές, όπως και το ανθρώπινο είδος, και θέλουν την επαφή. Ωστόσο, η πτώση στα περιστατικά που αντιμετωπίσαμε φέτος έφτασε σε ποσοστό μέχρι και 50%», εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η διευθύντρια της πρώτης κλινικής αντιφθειρικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη, κ. Μάιρα Χλιάρα.

Αναγκαστικός εγκλεισμό

«Για τα παιδικά κεφαλάκια, οι συνθήκες (λόγω του αναγκαστικού εγκλεισμού) δεν ήταν ευνοϊκές για τη μετάδοση της ψείρας. Όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν υπάρχει ψείρα καθώς μεταφέρονται περπατώντας από κεφάλι σε κεφάλι. Όπου, λοιπόν, τα παιδιά δεν έρχονται κοντά το ένα με το άλλο δεν μεταφέρονται και οι ψείρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χλιάρα, η οποία έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές εταιρείες.

Σημείωσε δε, πως ακόμη και το διάστημα που τα παιδιά επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις, το μοναχικό θρανίο, ο περιορισμός των επαφών ακόμη και στο διάλειμμα και οι ελάχιστες βόλτες σε πάρκα και παιδικές χαρές, είχαν ως αποτέλεσμα να είναι λιγότερα τα κρούσματα με ψείρες και τα ραντεβού για άμεση επέμβαση και αποψείρωση ήταν μετρημένα στην επιχείρηση, της οποίας οι εργαζόμενοι βρίσκονται αναστολή την περίοδο αυτή, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες η δουλειά θα είχε «χτυπήσει» κόκκινο τη δεδομένη περίοδο.

«Από τον Μάρτιο μέχρι και τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που η ψείρα έχει τη μεγαλύτερη δράση της και η διασπορά κανονικά θα ήταν μεγάλη γιατί τα παιδιά είναι κοινωνικά, αγκαλιάζονται, παίζουν και πολύ περισσότερο την άνοιξη που είναι καλός ο καιρός. Η κορύφωση για τις ψείρες γίνεται στις κατασκηνώσεις, όπου το παιχνίδι και οι αγκαλιές δίνουν και παίρνουν αλλά και τα παιδιά κοιμούνται στον ίδιο χώρο. Μην ξεχνάμε πως οι ψείρες δεν πετούν, αλλά περπατούν, οπότε η κοντινή επαφή είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος τους» εξηγεί η κ. Χλιάρα.

Κλινική για ψείρες στη Θεσσαλονίκη

Οι ειδικοί στην κλινική που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από πέντε χρόνια έχουν εκπαιδευτεί στο Μαϊάμι. σ’ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόντωσης και είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με το. Ινστιτούτο Shepherd ώστε να εξετάζουν strand by strand (τρίχα τρίχα) τα μαλλιά, αφαιρώντας κόνιδες και ψείρες.

«Για να καθαρίσει ο ξενιστής από την ψείρα καλούμαστε να καθαρίσουμε σε διάρκεια 1-1,5 ώρας τρίχα τρίχα! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν θα ξανακολλήσει ψείρες το παιδί, γιατί έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς. που χτυπούν και τους ενήλικες με τη διάφορα πως φέτος οι γιαγιάδες και μαμάδες που μέχρι. πέρυσι έσπευδαν στην κλινική για να απαλλαγούν από το ενοχλητικούς επισκέπτες φέτος δεν είχαν από πού να κολλήσουν οπότε τη… γλίτωσαν και αυτές.

Πρόσφατα Άρθρα
Ο 7χρονος από τη Βέροια δίνει μάχη για τη ζωή του: Πώς έγινε το ατύχημα στο πάρκο; 21 Μαρτίου 2026, 13:41
Βρέθηκε η ανήλικη Θεοδώρα που αγνοούταν για 111 ημέρες 21 Μαρτίου 2026, 09:39
Θέμα ημερών οι αποφάσεις για την απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για ανηλίκους 20 Μαρτίου 2026, 11:03
Απαγόρευση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους: 3 εφαρμογές για την προστασία των παιδιών 19 Μαρτίου 2026, 09:46
Κρήτη: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Άγγελου 18 Μαρτίου 2026, 11:56
Παιδική θνησιμότητα: 9 παιδιά πεθαίνουν κάθε λεπτό 18 Μαρτίου 2026, 10:54
Επίδομα μητρότητας: Οι σημαντικότερες αλλαγές 18 Μαρτίου 2026, 10:44
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με βροχές και καταιγίδες 18 Μαρτίου 2026, 09:38
Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί 17 Μαρτίου 2026, 10:01
Παιδική παχυσαρκία υπό το πρίσμα του γονεϊκού στρες 16 Μαρτίου 2026, 17:51
Ηράκλειο: Πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο του βρέφους που βρέθηκε στην κούνια 15 Μαρτίου 2026, 11:54
Τι συμβαίνει με την πικροδάφνη στις αυλές των σχολείων; 15 Μαρτίου 2026, 11:50
Καιρός: Παραμένει ανοιξιάτικος – Πού θα σημειωθούν βροχές 15 Μαρτίου 2026, 09:19
Η ιλαρά εξακολουθεί να απειλεί – Σύσταση εμβολιασμού από τον ΕΟΔΥ 14 Μαρτίου 2026, 14:53
Καιρός: Ανοιξιάτικος το Σάββατο – Έρχονται καταιγίδες από τις αρχές της εβδομάδας 14 Μαρτίου 2026, 09:15
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version