Η κίνηση και ο χορός μπορούν να βοηθήσουν τα μωρά να αναπτύξουν τους μυς, να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση τους για τον χώρο και το σώμα τους, διεγείροντας τόσο την όραση όσο και την ακοή τους. Ταυτόχρονα ο χορός μπορεί να ενισχύσει την διάθεσή του αλλά και την σύνδεσή σας μαζί του.

Επειδή όμως, το μωρό σας δεν μπορεί ακόμα να σηκωθεί και να χορέψει, μπορείτε να του προσφέρετε αυτήν την εμπειρία, κρατώντας το. Βάλτε λοιπόν, την αγαπημένη σας playlist, κρατήστε το στην αγκαλιά σας και απολαύσετε τα πολλά οφέλη του χορού μαζί του.

Ο χορός ως αισθητηριακή εμπειρία

Ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια του χορού με το μωρό είναι ότι του παρέχει μια πλήρη αισθητηριακή προπόνηση. Όχι μόνο αποτελεί μια πρόωρη φυσική δραστηριότητα, αλλά το μωρό σας εκτίθεται παράλληλα σε πολλά διαφορετικά ακουστικά και οπτικά στοιχεία ταυτόχρονα.

Το πρόσωπο σας ενώ χαμογελάτε και του χαμογελάτε αποτελεί το καλύτερο οπτικό ερέθισμα ενώ η μουσική θα παρέχει ένα ακουστικό ερέθισμα και η μετακίνηση στο ρυθμό με την μαμά ή τον μπαμπά θα επιτρέψει στο μωρό να αναπτύξει από νωρίς τις χορευτικές του ικανότητες.

Η μουσική μπορεί να διεγείρει τόσα διαφορετικά συναισθήματα, οπότε μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά μουσικά στυλ για να δείτε τι απολαμβάνει καλύτερα το μωρό σας.

Χορέψτε για.. ενισχυμένες κοινωνικές δεξιότητες

Ο χορός είναι μια πολύ οικεία και κοινωνική δραστηριότητα, που μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να αναπτύξει διαπροσωπικές δεξιότητες. Καθώς βρίσκεται κοντά σας την ώρα που χορεύετε, θα δώσει στο μωρό μια αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή του.

Η εκμάθηση του τρόπου κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με τους άλλους είναι μια εξαιρετικά πολύτιμη δεξιότητα που θα τους δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα στις μελλοντικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Τα μωρά που είναι συνηθισμένα στο άγγιγμα, τον ήχο και την κίνηση από μικρή ηλικία είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες καθώς μεγαλώνουν.

Προωθεί τον έλεγχο των κινήσεων

Η έναρξη του χορού με το μωρό σας από νεαρή ηλικία θα τους δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα στον συντονισμό και την διαχείριση των κινήσεων. Ο αδόμητος και ελεύθερος χορός επιτρέπει στα μικρά παιδιά να πειραματιστούν με διάφορες κινήσεις που μπορεί να κάνει το σώμα, όπως τα άλματα, η κάμψη και το τέντωμα.

Όλες αυτές οι κινήσεις όχι μόνο θα ενισχύσουν το σώμα, αλλά και θα ενθαρρύνουν την ικανότητα ελέγχου του σώματος. Ενώ τα μωρά δεν έχουν τη φυσική δύναμη και την επιδεξιότητα να κρατήσουν το σώμα τους ψηλά και να χορέψουν, μπορεί να αρχίσουν να κινούν τα χέρια τους και να χειροκροτούν όσο χορεύετε.

Ενθαρρύνετε το μωρό σας να ασχοληθεί με τη δική του κίνηση, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι. Το γέλιο και το χαμόγελο είναι όλα καλά σημάδια ότι το μωρό απολαμβάνει τη δραστηριότητα.