Τα μοναδικά αριστουργήματα του Κυκλαδικού Πολιτισμού, τα «Κυκλαδικά Ειδώλια», αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον νεαρό Takis και το 1957 δημιουργεί σειρά σύγχρονων γλυπτών τα «Είδωλα – Idoles» και τα «Είδωλα Λουλούδια – Fleurs – Idoles».

Κάνοντας αναφορές τόσο στον Κυκλαδικό πολιτισμό όσο και στην επιρροή του στη σύγχρονη γλυπτική του Takis, οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού καλούνται να παρατηρήσουν, να συγκρίνουν και στη συνέχεια να εμπνευστούν τα δικά τους είδωλα, κατανοώντας την διαχρονική αξία του αρχαίου αλλά και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Γ΄Δημοτικού και το μάθημα της Ιστορίας.

Κάθε εκπαιδευτικό βίντεο διατίθεται δωρεάν, είναι διαθέσιμο σε όλους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η επαφή των μαθητών με την σύγχρονη ελληνική τέχνη και την γνωριμία τους με όλο το εικαστικό έργο του Takis από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας μέχρι και την εποχή που δημιούργησε τα τελευταία εμβληματικά έργα.