Μεγάλη εβδομάδα: Τότε θα δούμε τις επιπτώσεις από το άνοιγμα σχολείων – λιανεμπορίου

Για την πορεία της πανδημίας και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
9 Απριλίου 2021 | 11:36

Για την πορεία της πανδημίας και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει κινδύνους και για να δούμε τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσουμε στη Μεγάλη Δευτέρα.

Τόνισε δε ότι ο βασικός κανόνας για να περιορίσουμε τον κίνδυνο, είναι να τηρούμε τα μέτρα. Έφερε σαν παράδειγμα το self test , το οποίο το χαρακτήρισε δυσάρεστο, αλλά επεσήμανε την αναγκαιότητα να γίνεται με συνέπεια και βέβαια να καταχωρούνται ορθώς τα αποτελέσματα του.

Ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει κι ένας μηχανισμός επιτήρησης για όσους βρίσκονται θετικοί. Αλλά και για τις στενές επαφές τους που πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

Ερωτηθείς για την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο, σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, τη χαρακτήρισε δικαιολογημένη καθώς όταν αυτή πάρθηκε, όλα τα στοιχεία έδειχναν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και οι προβλέψεις από τα λύματα ήταν στον ίδιο τόνο.

Τέλος είπε ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα και προτεραιότητα της είναι να εξετάσει τα στοιχεία για να αποφασίσει για το άνοιγμα ή όχι, του λιανεμπορίου στις προαναφερθείσες περιοχές.

Πρόσφατα Άρθρα
Ηλεία: Με κατάγματα και εγκαύματα στο νοσοκομείο βρέφος 10 μηνών – Ερευνάται πιθανή κακοποίηση 27 Μαρτίου 2026, 08:53
Καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία Deborah: Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα 27 Μαρτίου 2026, 08:44
Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της σειράς «Χάρι Πότερ» – Επιστροφή στο Χόγκουαρτς 26 Μαρτίου 2026, 18:08
Στήριξη της ψυχικής υγείας των παιδιών και ίδρυση Κέντρου Νευροεπιστημών 24 Μαρτίου 2026, 13:32
25η Μαρτίου: Με τι καιρό θα κάνουμε παρέλαση; Θα χαλάσουν οι βροχές τα σχέδιά μας; 24 Μαρτίου 2026, 09:13
Δημογραφικό: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τη χαμηλότερη γονιμότητα 23 Μαρτίου 2026, 08:20
Ο 7χρονος από τη Βέροια δίνει μάχη για τη ζωή του: Πώς έγινε το ατύχημα στο πάρκο; 21 Μαρτίου 2026, 13:41
Βρέθηκε η ανήλικη Θεοδώρα που αγνοούταν για 111 ημέρες 21 Μαρτίου 2026, 09:39
Θέμα ημερών οι αποφάσεις για την απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για ανηλίκους 20 Μαρτίου 2026, 11:03
Απαγόρευση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους: 3 εφαρμογές για την προστασία των παιδιών 19 Μαρτίου 2026, 09:46
Κρήτη: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Άγγελου 18 Μαρτίου 2026, 11:56
Παιδική θνησιμότητα: 9 παιδιά πεθαίνουν κάθε λεπτό 18 Μαρτίου 2026, 10:54
Επίδομα μητρότητας: Οι σημαντικότερες αλλαγές 18 Μαρτίου 2026, 10:44
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με βροχές και καταιγίδες 18 Μαρτίου 2026, 09:38
Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί 17 Μαρτίου 2026, 10:01
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version