Μήπως το χρώμα των μαλλιών σας σάς προσθέτει χρόνια; Συχνά σκεφτόμαστε ότι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες μπορούν να μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν τα μαλλιά σας είναι αυτά που σας μεγαλώνουν; Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να προσέξετε στα μαλλιά σας προκειμένου να δείχνετε πιο φρέσκια και να εξασφαλίσετε ένα νεανικό αποτέλεσμα.

*Μην κάνετε υπερβολές

Όταν είστε μελαχρινή και έχετε εμφανίσει μερικές τριχές σε γκρι ή άσπρο χρώμα, δεν χρειάζεται να βάψετε όλα σας τα μαλλιά. Το μυστικό για ένα υπέροχο χρώμα είναι να κινηθείτε… στρατηγικά, καλύπτοντας μόνο αυτές τις τρίχες. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ζητήσετε από τον κομμωτή σας μερικές λεπτές ανταύγειες σε χρυσή απόχρωση, απλώς για να καμουφλάρετε το γκρι, αλλά έχετε κατά νου να μην επιλέξετε μια πολύ ανοιχτή απόχρωση αν το φυσικό σας χρώμα μαλλιών είναι σκούρο.

*Επιλέξτε βάσει του φυσικού σας χρώματος μαλλιών

Αν δεν έχετε ζεστό τόνο επιδερμίδας, καλό θα είναι να προτιμήσετε πιο ψυχρούς τόνους στα μαλλιά σας. Εάν τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά σας φαίνονται πυρόξανθα, μπορεί να είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι τα βάφετε και αυτό μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη. Αν πάλι τα φυσικά μαλλιά σας έχουν θερμούς τόνους, για να καλύψετε τα γκρι, προτιμήστε πιο χρυσές, θερμές αποχρώσεις, οι οποίες θα κάνουν την επιδερμίδα σας να φαίνεται υγιής. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να μένετε κοντά στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σας και να έχετε κατά νου ότι όσο λιγότερο φαίνεται ότι έχετε βάψει τα μαλλιά σας τόσο πιο νεανικό θα είναι το αποτέλεσμα.

*Αλλάξτε χρώμα καθώς μεγαλώνετε

Καθώς μεγαλώνουμε, η εμφάνιση του δέρματός μας αλλάζει, ειδικά στις δεκατίες των 60 και των 70 μας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουμε έντονους μαύρους κύκλους και πανάδες και ένα ψυχρό χρώμα μαλλιού μπορεί να τονίσει το δέρμα μας. Γι’ αυτό αν είστε σε αυτές τις ηλικίες, προτιμήστε ένα πιο ζεστό χρώμα στα μαλλιά σας. Σκεφτείτε το χρώμα της καραμέλας ή του χρυσού, ανεξάρτητα από τον φυσικό σας τόνο, καθώς θα αναμειχθεί καλύτερα και θα μειώσει την εμφάνιση των πανάδων. Ο κανόνας σε αυτό το στάδιο είναι να προτιμήσετε δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτές από το φυσικό σας χρώμα.

Αν αποφασίσετε να αφήσετε τελείως φυσικά τα λευκά ή γκρι μαλλιά σας, τότε τολμήστε ένα έντονο, μοντέρνο κούρεμα.