Τώρα που το μωρό σας έχει δοκιμάσει μερικούς τύπους φρούτων, μπορούμε να του δώσουμε να πιει και λίγο φυσικό χυμό φρούτων; Αν και ο 100% φυσικός χυμός φρούτων αποτελεί μέρος μια υγιεινής διατροφής, ίσως να ήταν καλύτερη επιλογή να περιμένετε μέχρι να κλείσει το πρώτο του χρόνο και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ακόμα και μετά το πρώτο χρόνο, θα είναι καλό να σερβίρεται με μέτρο.

Πότε μπορούν τα μωρά να έχουν χυμό φρούτων;

Ο χυμός δεν είναι κατάλληλος για μωρά κάτω των δώδεκα μηνών, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP). Ενώ ένα φρουτώδες ρόφημα μπορεί να φαίνεται υγιεινό, οι χυμοί φρούτων συχνά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη,

Επίσης, ο χυμός φρούτων, ακόμα και είναι 100% φυσικός, δεν είναι τόσο θρεπτικός όσο τα φρέσκα φρούτα, σύμφωνα με τους ειδικούς και μπορεί να αντικαταστήσει τις θερμίδες που το μικρό σας παίρνει από το γάλα ή τις στερεές τροφές.

Μόλις κλείσει το πρώτο του χρόνο, μπορείτε να του δίνετε περιστασιακά λίγο φυσικό χυμό φρούτων αλλά πάντα με μέτρο. Όσο λιγότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς, τόσο καλύτερο.

Πόσο χυμό μπορούν να πιουν τα παιδιά;

Όταν σερβίρετε χυμό φρούτων σε παιδιά, οι ειδικοί προτείνουν:

  • Παιδιά 1 έως 3 ετών: Όχι περισσότερο από 4 ουγκιές την ημέρα (δηλαδή λίγο περισσότερο από το μισό κουτί χυμού κανονικού μεγέθους).
  • Παιδιά 4 έως 5 ετών: Όχι περισσότερο από 4 έως 6 ουγγιές την ημέρα.

Ποιος τύπος είναι ο καλύτερος;

Υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείτε τη συνιστώμενη ποσότητα μερίδας λιγότερη από 4 ουγκιές την ημέρα, το παιδί μπορεί να απολαμβάνει περιστασιακά φυσικό χυμό φρούτων. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο γιαούρτι για να γίνει πιο γλυκό.