Απίστευτα αεράτο, το γιαπωνέζικο cheesecake έχει μια υφή που δεν μοιάζει με κανενός άλλου γλυκού. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με φιστίκια Αίγινης και αποξηραμένα κεράσια.

Υλικά:

Για το κέικ:
Βούτυρο (για το ταψί)
100γρ. φιστίκια Αιγίνης
200γρ. τυρί κρέμα
4 μεγάλα αυγά (κρόκοι και ασπράδια χωριστά)
60γρ. αλεύρι
½ κ.γλ. χυμό λεμόνι
125γρ. ζάχαρη

Για τα κεράσια
150γρ. αποξηραμένα κεράσια
180γρ. χυμό μήλου
50γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Καλύψτε με χαρτί ψησίματος τη βάση μια στρογγυλής φόρμας για κέικ (20 εκτ. διαμέτρο), βουτυρώστε τα τοιχώματα και τη βάση και στη συνέχεια καλύψτε με ένα διπλό στρώμα αλουμινόχαρτου.

Αλέσετε τα φιστίκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και συνεχίστε να χτυπάτε έως ότου μετατραπούν σε μια παχιά πάστα. Χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα και την πάστα φυστικιού, στη συνέχεια προσθέστε τους κρόκους και το αλεύρι.

Βάλτε τα ασπράδια και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο, καθαρό μπολ και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μίξερ, χτυπήστε ελαφρά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε τη ζάχαρη- μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά- χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να αναμιχθεί όλη και έχετε μια απαλή, γυαλιστερή μαρέγκα.

Ανακατέψτε το ένα τρίτο της μαρέγκας στο μείγμα τυριού κρέμας για να το αραιώσετε και στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά το άλλο τρίτο, ακολουθούμενο από το τελευταίο τρίτο, προσέχοντας να μην χάσετε πάρα πολύ αέρα από το μείγμα.

Βάλτε το μείγμα στη προετοιμασμένη φόρμα και μετά τοποθετήστε τη μέσα σε ένα ταψί με ψηλά τοιχώματα. Ρίξτε μέσα στο ταψί αρκετό βραστό νερό ώστε να φτάνει στα μισά της της φόρμας και ψήστε στους 160C (αέρας 150C) για 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει πολύ και η κορυφή του να ροδίσει.

Σβήστε τον φούρνο και, κρατώντας την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή μια ξύλινη κουτάλα, αφήστε το να κρυώσει μέσα στον φούρνο. Μετά από 30 λεπτά, βγάλτε τη φόρμα απ’ το νερό και αφήστε το κέικ στο φούρνο να κρυώσει εντελώς.

Για να προετοιμάσετε τα κεράσια βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με το χυμό μήλου και τη ζάχαρη. Σιγοβράστε, με την κατσαρόλα καλυμμένη, σε χαμηλή φωτιά για επτά λεπτά, έως ότου τα κεράσια «γεμίσουν», και στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε να σιγοβράζεται μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού και το σιρόπι πήξει.

Σερβίρετε πάνω απ΄ τις φέτες τους τσιζκέικ.