Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, η εταιρεία κάνει μια έρευνα και το πιθανότερο είναι ότι όσοι εμβολιάζονται με το εμβόλιό της, μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους, θα χρειαστεί να κάνουν μία τρίτη δόση μέσα σε διάστημα από 6 έως 12 μήνες προκειμένου να διατηρηθεί η ανοσία.

Όπως είπε ο ίδιος, στη συνέχεια θα χρειάζεται και ένας ετήσιος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, όπως γίνεται και με τη γρίπη.

Την ίδια ώρα για την Ευρώπη φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εντύπων, σύμφωνα με τα οποία αλλάζει προσανατολισμό η Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τα εμβόλια.

Χθες έκανε δηλώσεις η Γαλλίδα υφυπουργός Bιομηχανίας και απάντησε σε ερώτηση εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανανεώσει τα συμβόλαια με AstraZeneca και Johnson & Johnson. Η απάντησή της ήταν ότι μάλλον όχι, ενώ αντίθετα είπε ότι οι Βρυξέλλες έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με Pfizer και Moderna για νέα συμβόλαια για το 2022.

Στη Βραζιλία είναι πολύ άσχημη ή κατάσταση με τον κοροναϊό με τις αρχές να καλούν τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά, να το κάνουν μετά το τέλος της πανδημίας.

Στη Βραζιλία το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που έχει επικρατήσει φαίνεται πως χτυπά κυρίως νεαρές γυναίκες.