Το να διατηρήσετε καθαρά τα ρούχα του μωρού σας μπορεί να φαίνεται αρκετά απλό, στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι. Με πολλούς τύπους λεκέδων, διαφορετικά χρώματα και ρούχα που πρέπει να πλυθούν, ενδεχομένως να αισθανθείτε ότι δεν θα μπορέσετε να οργανώσετε σωστά την μπουγάδα σας.

Τα μωρά είναι ακατάστατα, σε τέτοιο βαθμό που οι περισσότεροι γονείς βρίσκουν τον εαυτό τους να αλλάζουν ιδιαίτερα συχνά τα ρούχα τους. Είτε πρόκειται για σάλια, διαρροή της πάνας ή για ατυχήματα με το φαγητό τους, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να λερώσουν τα ρούχα τους και μερικές φορές, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τα καθαρίσετε.

Πλύνετε τα ρούχα μόλις τα αγοράσετε

Είναι σημαντικό πλένετε τα ρούχα του μωρού αμέσως αφού τα αγοράσετε και να πριν να τα βάλει το παιδί. Το ίδιο το υλικό χρειάζεται καλό πλύσιμο για να μαλακώσει την τραχύτητα και να είναι μαλακό στην επιδερμίδα του μωρού.

Επίσης είναι καλό να τα πλύνετε για να ξεπλύνετε τις χημικές ουσίες που έρχονται σε επαφή με τα ρούχα. Ως εκ τούτου, αφιερώστε χρόνο για να αφαιρέσετε τις ετικέτες και να πλύνετε τα ρούχα του μωρού προτού φτάσουν στο ντουλάπι και τα συρτάρια του μωρού.

Επιλέξτε απορρυπαντικό για ευαίσθητο δέρμα

Τα βρεφικά ρούχα δεν μπορούν να πλυθούν στο ίδιο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε για τα ρούχα της υπόλοιπης οικογένειας λόγω του εξαιρετικά ευαίσθητου δέρματος του μωρού. Τα ρούχα πρέπει να πλένονται σε απορρυπαντικό που είναι ειδικά κατασκευασμένο για μωρά και το ευαίσθητο δέρμα τους ή σε ένα που φέρει την ένδειξη χωρίς άρωμα.

Είναι απαραίτητο να κρατήσετε το μωρό μακριά από όσο το δυνατόν περισσότερες χημικές ουσίες. Επομένως, τα απορρυπαντικά που δεν περιέχουν άρωμα ή για ευαίσθητο δέρμα είναι τα πιο ευεργετικά.

Διαβάστε πρώτα την ετικέτα

Τα βρεφικά ρούχα φαίνεται να είναι απλώς μια μικρογραφία της ενδυμασίας των μεγάλων. Ωστόσο, μερικά από αυτά μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα. Γι ‘αυτό είναι επιτακτική η ανάγνωση της ετικέτας πριν από το πλύσιμο.

Ο ίδιος κανόνας για το διαχωρισμό των λευκών από τα χρωματιστά ισχύει και για τα παιδικά όπως και για τα βρεφικά ρούχα, έτσι ώστε τα χρώματα να μην μπλεχτούν με τα λευκά σας. Όμως, ορισμένα είδη ένδυσης μπορεί να χρειαστεί να πλυθούν με το χέρι λόγω της ευαίσθητης φύσης τους.