Μερικές «έξυπνες» εφαρμογές στο κινητό, αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινότητάς μας, με ανεπαίσθητες κινήσεις.

Με τις κινήσεις αυτές όμως, που στο σύνολό τους κάνουν τη διαφορά, κερδίζουμε κάθε στιγμή περισσότερα, για τον εαυτό μας, το σπίτι μας, την οικογένειά μας.

Το κινητό μας τηλέφωνο μπορεί να γίνει πολύ πιο χρήσιμο από ό,τι νομίζουμε και παρακάτω παρουσιάζουμε πέντε εφαρμογές που μπορούμε να εγκαταστήσουμε, ώστε να το πετύχουμε.

Υγεία, ευεξία, οικονομία, ενημέρωση και οδήγηση είναι οι τομείς που μπορούν να μας προσφέρουν anytime περισσότερα, για να είμαστε κάθε στιγμή, καλύτερα!

Ενημέρωση

Ένας σύγχρονος πολίτης δεν μπορεί παρά να είναι ενημερωμένος για τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα: Πολιτική, Οικονομία, Υγεία και η τρέχουσα επικαιρότητα διαμορφώνουν τη ζωή μας στο σήμερα, στο αύριο ή και μακροπρόθεσμα.

Η πληθώρα πληροφορίας της σύγχρονης εποχής μπορεί να μας παρασύρει και να καταλήξει σε παραπληροφόρηση κι εμείς με λάθος στοιχεία και ειδήσεις.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, όμως, είναι να επιλέξουμε τον δημοσιογραφικό οργανισμό που μας καλύπτει, μας ενημερώνει έγκαιρα, έγκυρα και πλήρως και η εφαρμογή αυτή στο κινητό μας να είναι η πρωταρχική μας πηγή ενημέρωσης.

Διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή είναι ζητούμενο για τον σύγχρονο άνθρωπο, που θέτει σε προτεραιότητα την υγεία του. Μία τέτοιου τύπου εφαρμογή στο κινητό μας μπορεί να μας βοηθήσει καταγράφοντας τις θερμίδες που καταναλώνουμε σε κάθε γεύμα, υπολογίζοντας παράλληλα πόσες χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται πολύ ευκολότερη η προσπάθειά μας να διατηρούμε ένα σωστό βάρος ή ακόμα και να χάσουμε κάποια περιττά κιλά. Ακόμα πιο απλά, είναι ο σύμμαχός μας για να κάνουμε, πού και πού, «παρασπονδίες», χωρίς να τις… πληρώνουμε ακριβά! Τα δύο καλύτερα apps για το 2020, βάσει της αξιολόγησης των χρηστών, ήταν το Nutrition facts και το MyFitnessPal.

Fitness

Δε χρειάζεται να είμαστε «gym freak», για να έχουμε μία εφαρμογή για την άσκησή μας στο κινητό μας. Ακόμα και το περπάτημα που κάνουμε καθημερινά στις απαραίτητες μετακινήσεις μας είναι ενός είδους άσκηση, που συντελεί στη γενικότερη καλή μας κατάσταση.

Ένα app στο κινητό, όπως το Workouts on Demand ή το Find Your Motivation, που καταγράφουν κάθε μας βήμα και μπορούν να μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε ακόμα και το πιο ήπιο πρόγραμμα γυμναστικής, είναι βέβαιο πως θα μας κάνει μόνο καλό – ίσως είναι και το κίνητρο που χρειαζόμαστε για να ασκηθούμε ακόμα πιο συστηματικά.

Οικονομικά

Η διαχείριση των οικονομικών του σπιτιού μας μπορεί να είναι μία εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Οι περισσότεροι από εμάς, πληρώνουμε ό,τι μας ζητείται, καταλήγοντας στο τέλος του μήνα να ψάχνουμε «πού πήγε ο μισθός». Μία εξειδικευμένη εφαρμογή μπορεί να μας βοηθήσει με πολύ απλό τρόπο, να οργανωθούμε κατάλληλα και να παρακολουθούμε τι ξοδεύουμε, πού και γιατί.

Κρατώντας τον έλεγχο με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μειώσουμε τα περιττά έξοδα και να εξοικονομήσουμε ένα ποσό, το οποίο είτε να αποταμιεύσουμε, είτε να χρησιμοποιήσουμε σε διαφορετικές μας ανάγκες.

Αρκεί, βέβαια, να ενημερώνουμε σωστά τα στοιχεία και να ελέγχουμε τακτικά το πού βρισκόμαστε. Δύο από τις πολύ καλές και εύχρηστες τέτοιες εφαρμογές είναι το Expensify για Android και iOS, αλλά και το Personal capital.

Οδική συμπεριφορά

Μία εφαρμογή που επιβραβεύει τους καλούς οδηγούς; Φυσικά και τη θέλουμε στο κινητό μας τηλέφωνο, αφού γνωρίζουμε πως οδηγώντας καλύτερα, είμαστε όλοι κερδισμένοι!

Το καινοτόμο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Anytime Smart Drive συνδέεται με την εφαρμογή Anytime SmartDrive Greece στο κινητό μας τηλέφωνο και όσο καλύτερα οδηγούμε, τόσο περισσότερο κερδίζουμε, ανεξαρτήτως της ηλικίας μας.

Φυσικά πρόκειται για ένα κίνητρο με διπλό στόχο: Οδηγούμε καλύτερα και εξασφαλίζουμε έως 20% έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου μας, ενώ ταυτόχρονα προσέχουμε περισσότερο την οδηγική μας συμπεριφορά.

Με το Anytime SmartDrive app παρακολουθούμε τη γενική βαθμολογία μας σε κλίμακα 0-100, την ανάλυση κάθε διαδρομής, την επίδοσή μας ανά μέρα, εβδομάδα, μήνα και συνολικά. Αποκτώντας με τον τρόπο αυτό μία συνολική εικόνα για το πώς οδηγούμε, βάσει δεδομένων και όχι θεωρίας, μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο.

Η βαθμολογία για κάθε διαδρομή εξαρτάται από τη διατήρηση του ορίου ταχύτητας, την αποφυγή χρήσης κινητού κατά την οδήγηση και το προοδευτικό φρενάρισμα και επιτάχυνση. Είναι σημαντικό ότι η εφαρμογή μας βοηθάει να εντοπίσουμε τα αδύναμα σημεία μας, ενώ μέσα από διάφορες προκλήσεις, διαγωνισμούς και εκπλήξεις μας χαρίζει δώρα που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας και μας κινητοποιεί διαρκώς να βελτιώνουμε τον τρόπο που οδηγούμε.

Από τρία διαθέσιμα προγράμματα (Basic, Value, Premium) επιλέγουμε εκείνο που μας ταιριάζει περισσότερο και αισθανόμαστε πως, επιτέλους, παίρνουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει. Μπορούμε μάλιστα να χρησιμοποιήσουμε και δοκιμαστικά την εφαρμογή για 2 μήνες και στη συνέχεια να επιλέξουμε το πρόγραμμα Smart Drive που μας εξυπηρετεί.