Ενώ τα περισσότερα νεογέννητα γεννιούνται με ελάχιστα μαλλιά, μερικά μωρά αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα, πράγμα που μπορεί να κάνει τους γονείς να αναρωτιούνται. Σύμφωνα μάλιστα, με το νοσοκομείο του Πόρτλαντ, η πυκνότητα των μαλλιών κατά τον τοκετό δεν μπορεί να αποδοθεί σε συγκεκριμένη αιτία.

Μωρά με πολλά μαλλιά εξαρχής;

Ωστόσο, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που δείχνουν προς τα χρωμοσώματα και τη γενετική στην ανάπτυξη των μαλλιών του μωρού σας. Μερικοί από τις πιο συνηθισμένους λόγους, που μπορεί να «κρύβονται» πίσω από τα πολλά μαλλιά του μωρού, περιλαμβάνουν:

Είναι θέμα γονιδίων

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας που καθορίζει πόσες τρίχες θα έχει το μωρό μόλις γεννηθεί.Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που κληρονομεί το μικρό σας είναι αποτέλεσμα πολλών γονιδίων που συνδυάζονται για να σχηματίσουν την εμφάνισή τους.

Όταν τα γονίδια ενώνονται, ορισμένα χαρακτηριστικά όπως το χρώμα των μαλλιών και η πυκνότητα ενισχύονται, ενώ μερικά μειώνονται. Όταν το μωρό σας έχει έναν συνδυασμό που ευνοεί την καλή ανάπτυξη των μαλλιών, έχει περισσότερες πιθανότητες να γεννηθεί γεμάτο μαλλιά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα νεογέννητα που έχουν πιο σκούρα επιδερμίδα τείνουν να έχουν περισσότερα μαλλιά από αυτά που έχουν πιο ανοιχτόχρωμη. Αυτό υποδηλώνει ότι η γενετική παίζει επίσης ρόλο.

Η διατροφή της μαμάς μπορεί να παίζει ρόλο

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να καθορίσουν εάν το παιδί σας γεννιέται με πολλά μαλλιά είναι οι τύποι τροφίμων που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα οιστρογόνα είναι η κύρια ορμόνη που καθορίζει την ανάπτυξη των μαλλιών σε ένα έμβρυο. Μερικά από τα τρόφιμα που αυξάνουν τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών για το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν τα ψάρια, τα αυγά και φρούτα πλούσια σε βιταμίνη Α.