Κοροναϊός: Έντονη η ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη – Ανθεκτική και μεταδοτική

Προβληματισμό αναφορικά με τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος ινδικής μετάλλαξης του κοροναϊού, εξέφρασε η Αθηνά Λινού.
24 Απριλίου 2021 | 12:21

Προβληματισμό αναφορικά με τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος ινδικής μετάλλαξης του κοροναϊού, εξέφρασε η Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθήνας υπογράμμισε ότι δεν είναι ακόμη γνωστές οι συνέπειες της ινδικής μετάλλαξης τονίζοντας, πάντως, ότι φαίνεται να έχει αρκετά εύκολη μετάδοση.

«Θέλουμε να δούμε αν η κατάσταση που βιώνει η Ινδία οφείλεται στην μετάλλαξη αυτή του ιού», σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η ινδική μετάλλαξη είναι ανθεκτική και εξουδετερώνει αντισώματα που αναπτύσσονται με τα εμβόλια. «Μπορεί το εμβόλιο να “πιάνει” εν μέρει την ινδική μετάλλαξη, δηλαδή μπορεί τα εμβόλια να δίνουν ανοσία στο 60% αντί στο 90%».

Πάσχα με μέτρα

Σχολιάζοντας τα μέτρα που αφορούν την περίοδο του Πάσχα, η Αθηνά Λινού είπε: «εδώ και εβδομάδες έχω ταχθεί υπέρ του Πάσχα με μέτρα και περιορισμούς καθώς και της παρουσίας μας σε εξωτερικούς χώρους. Θα πρέπει να φάμε έξω από το σπίτι και μέσα στο σπίτι να μπαίνουμε μόνο για να πάρουμε πράγματα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών, επεσήμανε ότι παντού στον κόσμο υπάρχει η προστασία της γνώμην των επιστημόνων.

«Δεν μπορεί να υπάρχει καταδίωξη για έναν επιστήμονα που εργάζεται -συχνά και αφιλοκερδώς- για να προστατεύσει τον κόσμο», σημείωσε επισημαίνοντας, πάντως ότι «οι γιατροί, στην έκφραση γνώμης, ακόμη και όταν ανακοινώνουμε τα ευρήματα μιας έρευνας, θα πρέπει να γνωστοποιούμε τυχόν “σχέσεις” της μελέτης με συμφέροντα, πχ. μέσω της χρηματοδότησης μιας έρευνας».

Πρόσφατα Άρθρα
Το διπλό πρόσωπο του καιρού: Αίθριος την Παρασκευή, αλλάζει το σκηνικό από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2025, 08:52
Καιρός: Kακοκαιρίες μέχρι την Πρωτοχρονιά – Τα προγνωστικά μέχρι και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2025, 10:52
Κυψέλη: Ειδικοί μιλούν για την επίθεση με μαχαίρι στο Γυμνάσιο και την επιλογή να προφυλακιστεί η 16χρονη 18 Δεκεμβρίου 2025, 10:45
Συννεφιασμένος ο καιρός και ασθενείς βροχές 17 Δεκεμβρίου 2025, 08:51
Κυψέλη: Η 16χρονη είχε μαχαιρώσει ξανά συμμαθητές της 16 Δεκεμβρίου 2025, 09:21
Δωρεά σπέρματος: Οι κίνδυνοι και το «σπέρμα των Βίκινγκ» 16 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Εορταστικό ωράριο: Ξεκινά σήμερα – Ποιες Κυριακές τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 11 Δεκεμβρίου 2025, 09:22
Ο παιδικός ιός που συνδέεται με καρκίνο μεγαλώνοντας – Το 95% τον έχει 11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Δότης σπέρματος με καρκινογόνο μετάλλαξη απέκτησε 200 παιδιά 10 Δεκεμβρίου 2025, 13:54
Σχολεία: Πότε κλείνουν για Χριστούγεννα; 10 Δεκεμβρίου 2025, 11:22
ΕΟΦ: Βρεφικό γάλα συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης 9 Δεκεμβρίου 2025, 14:29
Βρετανία: Σχολεία κλείνουν και μάσκες επιστρέφουν – Σαν την εποχή του COVID 9 Δεκεμβρίου 2025, 13:15
Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ 8 Δεκεμβρίου 2025, 09:39
Χριστούγεννα: Προσοχή στα λαμπιόνια! Το μήνυμα της Πυροσβεστικής 8 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Byron μέχρι Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2025, 09:22
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version