Ενώ τα γονίδιά σας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατάσταση της επιδερμίδας σας καθώς μεγαλώνετε, οι συνήθειές σας και η ρουτίνα περιποίησής σας επηρεάζουν επίσης σημαντικά την όψη του δέρματός σας. Προκειμένου λοιπόν να κρατήσετε την επιδερμίδα σας νεανική, θα πρέπει να υιοθετήσετε μια ολιστική προσέγγιση.

Συνήθειες για να παρατείνετε τη νεανική όψη της επιδερμίδας σας

  • Φροντίστε να πίνετε επαρκή ποσότητα νερού, αλλά και να καταναλώνετε άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ώστε να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας εκ των έσω.
  • Ανεξάρτητα από την εποχή και τον καιρό, πρέπει να φοράτε αντηλιακό κάθε πρωί προτού βγείτε από το σπίτι σας.
  • Κάντε τον ύπνο προτεραιότητά σας, ώστε να αποτρέψετε τα σημάδια κούρασης και να ενισχύσετε την ανάπλαση της επιδερμίδας σας.
  • Βάλτε στο πιάτο σας τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες και πρωτεΐνες. Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι το λάχανο και το σπανάκι περιέχουν σημαντική ποσότητα λουτεΐνης, μιας ισχυρής αντιοξειδωτική ουσίας που φαίνεται να αυξάνει την υγρασία των κυττάρων και να μειώνει τις λεπτές γραμμές.

Συστατικά κατά της γήρανσης

Προκειμένου να βρείτε τις κατάλληλες για την περίπτωσή σας καλλυντικές συνθέσεις, θα πρέπει πρώτα να διαπιστώσετε αν τα σημάδια γήρανσης οφείλονται στην παρόδο του χρόνου, τη μόλυνση του περιβάλλοντος ή σε ορμονικές διαταραχές.

1η περίπτωση

Αν το δέρμα σας είναι λεπτό, έχει τάση ακμής, παρουσιάζει ξηρότητα ή ευαισθησία γύρω από τα μάτια και πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση, τότε η γήρανσή σας οφείλεται σε ορμονικά αίτια και συγκεκριμένα στη μείωση των οιστρογόνων.

Αναζητήστε προϊόντα με ΑΗΑ (οξέα φρούτων) και συστατικά πλούσια σε λιπίδια (π.χ. βούτυρο καριτέ).

2η περίπτωση

Αν το δέρμα σας μεγαλώνει όπως και των γονιών σας, τότε η γήρανση οφείλεται στα γονίδιά σας και δεν μπορείτε να την αποφύγετε.

Αναζητήστε συνθέσεις με υαλουρονικό οξύ, ώστε να μειώσετε τις λεπτές γραμμές και να χαρίσετε άμεση ενυδάτωση κι ελαστικότητα στην επιδερμίδα σας.

3η περίπτωση

Αν η επιδερμίδα σας έχει δυσχρωμίες, τραχιά όψη και μαύρους κύκλους, αν στο παρελθόν κάνατε ηλιοθεραπεία χωρίς ιδιαίτερη προστασία, αν καπνίζετε, αν δεν έχετε μια ισορροπημένη διατροφή ή αν πίνετε συστηματικά αλκοόλ, τότε πρόκειται για περιβαλλοντική γήρανση.

Αναζητήστε καλλυντικά με βιταμίνη C, ώστε να χαρίσετε στην επιδερμίδα σας αντιοξειδωτική προστασία και λάμψη.