Ένα υγιές σώμα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ποικίλων ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις ή ο διαβήτης ενώ μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεγαλώνετε. Η καλή κατάσταση της ψυχικής μας υγείας είναι εξίσου σημαντική με τη φυσική κατάσταση και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην την παραμελείτε. Η συμπερίληψη ασκήσεων ψυχικής ενδυνάμωσης στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να αποκομίσετε τα οφέλη από ένα πιο «κοφτερό» μυαλό και ένα υγιέστερο σώμα για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Οι νέες εμπειρίες τονώνουν το ψυχικό fitness

Οι νέες εμπειρίες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν την ενισχύσετε την ψυχική σας κατάσταση όπως και την γνωστική ικανότητα του εγκεφάλου. Οι νέες προσεγγίσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε μπορεί να κυμαίνονται από την δοκιμή νέων γεύσεων, το ταξίδι σε νέα μέρη έως και την δοκιμή νέων τρόπων για την εκτέλεση εργασιών ρουτίνας.

Σύμφωνα με το Alzheimer’s Association,  όταν διατηρούμε τον εγκέφαλο ενεργό διατηρείται και η ζωτικότητά του.

Κάνοντας νέα πράγματα με νέους τρόπους φαίνεται πώς συμβάλλουμε στη διατήρηση των εγκεφαλικών κυττάρων και των συνδέσεων. Στην πραγματικότητα, όταν κάνουμε ένα διάλειμμα από την ρουτίνα, βοηθάμε τον εγκέφαλό μας να παραμείνει υγιής και ακμαίος.

Σύμμαχός σας η οπτικοποίηση

Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, ακόμα και αν νιώθετε σωματικά κουρασμένοι, το μυαλό σας μπορεί να «τρέχει» και να μην μπορείτε να χαλαρώσετε.

Μία άσκηση που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε στην περίπτωση αυτή είναι η οπτικοποίηση, η οποία μπορεί να χαρίσει ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας μέσα από εικόνες, τη διαδικασία δηλαδή απεικόνισης μιας ήρεμης σκηνής ή τοποθεσίας.

To multitasking δεν λύνει τα πάντα

Πολλοί είναι οι υποστηρικτές του multitasking καθώς φαίνεται να αποτελεί μια μέθοδο που μας επιτρέπει να ολοκληρώνουμε πολλές από τις υποχρεώσεις μας σε συντομότερο διάστημα. Ωστόσο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκαλεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που συνειδητοποιούμε, όπως είναι το αυξημένο αίσθημα άγχους.

Για αυτό θα ήταν καλό να το αφήσετε κατά μέρους και να διαμορφώσετε μια λίστα με όλα όσα έχετε να κάνετε, ξεκινώντας από εκείνα που προέχουν.