Τίποτα δεν «φωνάζει» περισσότερο άνοιξη και ανανέωση από την πρωτομαγιά. Φέτος, μπορείτε να ανανεώσετε και την διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο, βάζοντας χρώμα και ένταση και φυσικά πολλά λουλούδια είτε σε βάζα είτε βάζοντας σε γωνίες μικρότερα ή μεγαλύτερα γλαστράκια.

Γωνίες με λουλούδια

Εκμεταλλευτείτε τις άδειες γωνίες του παιδικού δωμάτιο και τοποθετώντας γλαστράκια ή ακόμα και κλειστά καλάθια με χώμα και φυτά, δημιουργήστε μια μικρή γωνιά με λουλούδια. Εξηγήστε στο παιδί πώς μπορεί να τα φροντίζει για να τα συντηρήσει και να τα δει να ανθίζουν.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο το παιδί μαθαίνει να σέβεται την φύση αλλά εξοικειώνεται και με την ευθύνη όπως και την συνέπεια, αφού αν δεν τα ποτίσει, τότε πιθανότατα να μαραθούν. Από την άλλη αν τα προσέξει σωστά, τότε θα δει τους κόπους του να ανταμείβονται, αφού τα φυτά του θα δώσουν άνθη.

Γλαστράκια στο γραφείο του

Ειδικά αν το γραφείο του παιδιού, βρίσκεται κάτω από το παράθυρο, τότε μπορείτε να βάλετε μικρά γλαστράκια με φυτά που θέλουν πολύ φως ή και μικρά βαζάκια, γεμίζοντας το καθένα με μία έως και δύο τουλίπες.

Όταν το παιδί κάθεται στο γραφείο του για να παίξει ή να ζωγραφίσει μπορεί να βλέπει τα όμορφα φυτά και να αντλεί έμπνευση.

Βάλτε χρώμα

Ό,τι και να κάνετε, μην ξεχνάτε να βάλετε πολλά φωτεινά χρώματα που τονώνουν όχι μόνο την δική σας διάθεση αλλά και του παιδιού. Ανάλογα με τα φυτά και τα λουλούδια σας, επιλέξτε αξεσουάρ και κάντε απρόσμενους συνδυασμούς.