Ο ερχομός του παιδιού αποτελεί ίσως την πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού. Η αναμονή πλέον έχει τελειώσει και το νέο μέλος της οικογένειάς σας έχει φθάσει. Μαζί του, όμως, έρχονται και νέες προκλήσεις, που για να τις ξεπεράσετε θα ήταν καλό να συνεργαστείτε, καταβάλλοντας κοινή προσπάθεια. Η προσπάθεια και των δύο είναι εξίσου απαραίτητη για την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού για αυτό και ο κάθε μπαμπάς δεν πρέπει να παραλείπει τα ακόλουθα αναφορικά με το νεογέννητο:

Ο μπαμπάς στην σίτιση του μωρού

Εάν η σύζυγός σας αντλεί ή ταΐζει το μωρό με φόρμουλα, τότε αυτή μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να συνδεθείτε με το μωρό σας. Η τροφοδοσία με μπουκάλι είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα, επειδή είναι τόσο γαλήνια και απλώς ανοίγουν και κλείνουν τα μάτια τους.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με το μωρό σας ενώ θα διαπιστώσετε με την πάροδο του χρόνου ότι δεν θα ξεχάσετε ποτέ αυτές τις στιγμές που περνάτε με το μωρό σας. Πρέπει να θυμάστε ότι δεν θα επιστρέψετε ποτέ σε αυτό το στάδιο.

Ξυπνήστε μαζί του

Ακόμα και αν η σύντροφός σας θηλάζει, είναι καλό να ξυπνάτε για να της συμπαραστέκεστε, να την βοηθάτε σε περίπτωση που σας χρειαστεί. Μερικές γυναίκες θέλουν νερό, σνακ ή το μαξιλάρι του θηλασμού τους.

Για να μην διαταράξετε τόσο τον ύπνο τόσο της μαμάς όσο και του μωρού, μπορείτε την ώρα που θα πρέπει να το ταΐσει, να την το φέρετε, να το θηλάσει και έπειτα να το βάλετε πίσω στην κούνια σας, βοηθώντας πράγματι την σύντροφό σας.

Δώστε χώρο στην μαμά για ένα διάλειμμα

Όταν φτάσετε στο σπίτι από τη δουλειά, ίσως θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα, αλλά ήταν μαζί με το μωρό όλη μέρα. Δώστε της την ευκαιρία να κάνει ένα διάλειμμα, καθώς παίζετε με το μωρό και συνδέεστε μαζί του.

Πάρτε το μωρό και αφήστε την να αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό της, ώστε να χαλαρώσει και να φορτίσει τις μπαταρίες της.